HSBC Türkiye'de üst düzey atama

HSBC Türkiye'de üst düzey atama

Hulusi Horozoğlu, HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı oldu

A+A-

HSBC Türkiye; kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı alanlarında hizmet sunduğu müşterilerini daha odaklı ve bütüncül çözümlerle desteklemek üzere yeni bir iş modeline geçerek Kurumsal Bankacılık, Küresel Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı altındaki tüm birimleri tek bir çatı altında topladı.

Bu kapsamda; halen HSBC Türkiye Küresel Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Hulusi Horozoğlu, HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Hulusi Horozoğlu mevcut rolü kapsamındaki Yatırım Bankacılığı, Şirket Birleşme, Satın Alma ve Halka Arzlar, Borç ve Global Sermaye Finansmanı, Proje Finansmanı, Küresel Bankacılık/Uluslararası Kuruluşlar, Finansal Kurumlar Grubu sorumluluklarına ek olarak, Kurumsal Bankacılık, Nakit Yönetimi, Dış Ticaret Finansmanı, Faktoring ve HSBC Menkul Kıymet Saklama faaliyetlerinden de sorumlu olacak.

HSBC Türkiye; Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı alanındaki yeni iş modeli çerçevesinde uluslararası ağı, bilgi birikimi, tecrübesi ve rekabet avantajlarından müşterilerinin daha etkin bir şekilde faydalanmasını hedefliyor.

HULUSİ HOROZOĞLU KİMDİR?

2012 yılında HSBC Türkiye’ye katılan Hulusi Horozoğlu, daha öncesinde Citigroup Dubai’de Borç ve Sermaye Piyasaları, Sendikasyonlar, Yapılandırılmış Finansman ve İslami Finansman Direktörü olarak ve yine Dubai merkezli Citigroup Suudi Arabistan ve Umman Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Başkanı olarak görev yapmıştır. Bankacılık sektöründe 16 yıllık tecrübesi bulunan Horozoğlu, Türkiye’nin yanı sıra, Asya, Afrika ve Ortadoğu’daki pek çok ülkede borç ve sermaye piyasası alanında ilklere imza atmış, büyük ölçekli finansman ve yatırım bankacılığı işlemlerini yönetmiştir. Hulusi Horozoğlu Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezundur.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.