Huawei üçe katlanabilen telefon yaptı, 4 milyon ön sipariş aldı

Huawei üçe katlanabilen telefon yaptı, 4 milyon ön sipariş aldı

Huawei, Apple'ın iPhone 16'yı tanıtmasından saatler sonra 2.800 dolarlık ekranı üçe katlanabilen telefonunu piyasaya sürdü. Telefon daha satışa sunulmadan 4 milyon ön sipariş aldı.

A+A-

Çinli akıllı telefon şirketi Huawei Salı günü yaptığı açıklamada, ekranı üçe katlanabilen akıllı telefonunun 2.800 doların üzerinde bir fiyattan başlayacağını duyurdu.
Telefon Cumartesi günü ön siparişlere başladı ve 20 Eylül'de mağaza içi satışlara başlayacak. Bu tarih, Apple'ın yeni iPhone 16 serisinin Çin de dahil olmak üzere mağazalarda satışa sunulacağı günle aynı.

Pazartesi günü Apple, iPhone 16 Pro Max'in 1.199 dolardan, iPhone 16'nın ise 799 dolardan başlayacağını duyurdu. Ön siparişler Cuma günü, mağaza içi satışlar ise 20 Eylül'de başlayacak.
Şirket, Apple Intelligence'ın özelliklerinin ilk setinin önümüzdeki ay ücretsiz bir yazılım güncellemesiyle kullanıma sunulacağını söyledi. iPhone 16 kullanıcılarının yanı sıra iPhone 15 Pro ve Pro Max kullanıcıları da yeni işlevlerden yararlanabilecek.
Salı günkü sunuma göre Huawei'nin Mate XT modeli de metin çevirisi ve bulut tabanlı içerik oluşturma gibi yapay zeka özellikleriyle geliyor.
Huawei'nin genel müdürü ve tüketici iş grubunun yönetim kurulu başkanı Richard Yu, “Bunun için beş yıl uğraştık” dedi.
Mate XT kırmızı ve siyah renklerde, 19,999 yuan ile 23,999 yuan (2,809 $ ile 3,371 $) arasında değişen fiyatlarla üç depolama seçeneğiyle geliyor. Cihaz açıldığında 3,6 milimetre kalınlığında ve 10,2 inç ekrana sahip.
Telefon içeriği tek, çift ya da üçlü ekranda görüntüleyebiliyor. Bataryası ise 1,9 milimetre kalınlığında. Mate XT ayrıca katlanabilir bir klavye ile çalışıyor.
Şirketin web sitesine göre, Salı günü öğle saatleri itibariyle3,5 milyondan fazla kişi Huawei'nin üç katlı Mate XT akıllı telefonu için ön sipariş verdi. Lansman etkinliğinin ardından ön sipariş sayısı 4 milyonun üzerine çıktı.

Geri dönüş yapmaya çalışıyor

Apple ayrıca yeni telefonları için son derece gelişmiş 3 nanometre teknolojisini kullanan yeni bir A18 çipi duyurdu. Şirket, çipin iPhone 16'yı iPhone 12'den önemli ölçüde daha hızlı hale getirdiğini iddia etti.
Huawei, Mate XT lansmanı sırasında herhangi bir çip geliştirmesinden bahsetmedi.
Çinli şirket, ABD'nin 2019'da şirkete yaptırım uygulamasının ardından ağır darbe alan akıllı telefon sektöründe geri dönüş yapmaya çalışıyor. Ekim 2022'de ABD, Amerika'nın Çinli işletmelere gelişmiş çip satışlarına daha geniş kısıtlamalar getirdi.
Ancak Ağustos 2023'ün sonlarında Çinli telekomünikasyon devi, TechInsights tarafından yapılan analizin Çinli çip üreticisi SMIC tarafından 7 nanometre süreci kullanılarak üretilen bir çipe sahip olduğunu gösterdiği Mate 60 Pro'yu sessizce piyasaya sürdü.
Salı günü Yu, şirketin dört tur yaptırıma rağmen nasıl pes etmediğini belirtti.
Huawei Salı günkü lansman etkinliğine Mate XT'nin detaylarını ve fiyatını tartışarak başladı. Bu, geçen yıl Mate 60 Pro telefonu hakkında herhangi bir ayrıntı açıklamayan veya yüksek profilli bir lansman etkinliği sırasında gelişmiş çip atılımını bildiren ürün lansmanıyla tezat oluşturdu.
Huawei'nin bu kadar ileri teknolojiye ulaştığı haberi, genel olarak cansız tüketici harcamalarına rağmen Çin'deki satışlarını desteklemeye yardımcı oldu.
Canalys'e göre Apple, bu yılın ikinci çeyreğinde Çin'deki ilk beş akıllı telefon satıcısı listesinden düştü. Firma, ilk kez yerli oyuncuların beş sıranın tamamına sahip olduğunu söyledi.
Canalys'e göre Huawei, sevk edilen 10,6 milyon akıllı telefonla pazar payına göre dördüncü sırada yer aldı.
Firma yalnızca ilk beş tedarikçi için sevkiyatları paylaştı. Apple ilk çeyrekte 10 milyon telefon sevk etti. Huawei, Çinli rakipleri gibi halihazırda katlanabilir ve kapaklı telefonlar satıyor. Apple henüz bu kategorilere girmedi.


İlgili Haberler