İki ayda iki kat artan trilyon $'lık hisse için uzmanlar ne diyor? Yükseliş sürecek mi?

İki ayda iki kat artan trilyon $'lık hisse için uzmanlar ne diyor? Yükseliş sürecek mi?

New York borsasında kısa sürede iki katına yükselen NVİDİA hisseleri daha yükselecek mi? Uzmanların tahmini ne?

A+A-

Yapay zeka devrimi, sektörleri ve piyasa beklentilerini yeniden şekillendirmeye devam ediyor. Yapay zekanın öncülerinden Nvidia (NASDAQ: NVDA), güçlü büyüme grafiğiyle analistleri sürekli şaşırtıyor ve değerlemelerini daha önce görülmemiş seviyelere çıkarıyor. Nvidia'nın hisseleri bu yıl yani 2024'ün ilk 5 ayında iki kattan fazla arttı. Geçen haftaki son kazanç açıklaması Wall Street'te büyük bir merakla bekleniyordu ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde, megacap yine etkileyici bir performans sergileyerek yatırımcıları memnun etti.

Birinci mali çeyrekte Nvidia, 26,04 milyar dolara ulaşan gelirleriyle tahminleri aşarak 1,45 milyar dolar net kar elde etti. Ayrıca, hisse başına kazanç (EPS) beklentileri 0,54 doları aşarak 6,12 dolara yükseldi. İleriye dönük olarak, şirket ikinci çeyrekte 28 milyar dolar gelir elde etmeyi planlayarak analistlerin 26,8 milyar dolar civarındaki tahminlerini aşmayı öngörüyor.

Nvidia'nın Performansına Borsanın Tepkisi

Doğal olarak piyasa da bu performansı gösteren yapay zeka çip üreticisini ödüllendirdi ve Nvidia hisseleri 1.000 doların üzerine çıktı. Bu yaz yapılan 10'a 1 hisse bölünmesi de heyecan yarattı çünkü indirimli fiyat, daha fazla perakende yatırımcının pozisyon alması için gerçekçi bir giriş sağladı. Talebin arzı geride bırakmasıyla Nvidia yavaşlama belirtisi göstermiyor. Şirket, müşteri tabanını genişletmek istiyor ve işlerinin yaklaşık %40'ını sağlayan dört hiper ölçekleyicinin ötesine geçmeyi planlıyor.

Peki, Uzmanlar Nvidia'nın Bundan Sonrası İçin Ne Diyor

TD Cowen'dan Matthew Ramsay, Nvidia'nın süregelen başarısına inanıyor. Ramsay, Nvidia'yı 2024 için 'En İyi Fikir' olarak nitelendirerek şirketin gelecekteki performansına duyduğu güçlü güveni ortaya koyuyor. Ramsay, şirket değerlendirmesinde "NVIDIA'nın sonuçları ve kılavuzu, NVIDIA'nın hızlandırılmış bilgi işlemde lider olmaya devam edeceği konusunda bize daha fazla güven veriyor" diyerek Nvidia'nın "genişleyen dikey sektörler" konusunda özellikle iyimser olduğunu ve "şirketin yakın zamanda piyasaya sürdüğü H200 ve yakında satışa sunulacak Blackwell tabanlı sistem paketi" için artan bir müşteri kitlesi bulunduğunu belirtti.

Nvidia, "bulut, tüketici interneti, egemen ve dikey endüstri segmentlerinde 100'den fazla müşteri" ile çalışmalarına dikkat çeken Ramsay'a göre bulut müşterilerinden gelen işlerin oranı biraz düşerek kurumsal ve tüketici internet yönetiminin artan önemini gösteriyor. Ramsay, NVDA hisselerini "Al" olarak derecelendirirken, 12 aylık fiyat hedefini 1.200 dolara yükseltti. Bu yeni hedef, mevcut seviyelerden yaklaşık %16 potansiyel kazanç anlamına geliyor.

Nvidia hisseleri için Wall Street'te geniş bir iyimserlik var. 36 "Al" ve sadece 1 "Tut" notu ile mesaj net: NVDA Güçlü Bir Alım. Ortalama 12 aylık fiyat hedefi olan 1.104,62 dolar, mevcut seviyelerden yaklaşık %6'lık mütevazı kazançlara işaret ediyor.

 

İlgili Haberler