İnfo Yatırım ASELSAN için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İnfo Yatırım ASELSAN için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İnfo Yatırım ASELSAN için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

İnfo Yatırım, ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 97,70 TL, tavsiyesini al olarak belirleyerek öneri listesine ekledi. Raporda şu satırlara yer verildi:

Değerlememiz sonucu, Aselsan’ın adil değerini 97,70 TL olarak hesaplıyoruz. Değerlememizde %60 indirgenmiş nakit akımı analizi, %20 benzer şirket çarpanları ve %20 tarihsel şirket çarpanı kullandık.

12 aylık tahminlerimize göre, hisse senedi 9,2 prospektif FD/FAVÖK oranı ile işlem görmektedir. Bu rasyo, emsal şirketlerin beklenen FD/FAVÖK medyanına kıyasla %31, 1 yıllık tarihsel çarpan ortalamalarına göre de %52 iskontoya işaret ediyor. Türkiye piyasasının uluslararası görünümünün iyileşmesi ve risk priminin azalmasının beklendiği bir ortamda, Aselsan’ın hisse fiyatını emsal şirketlere kıyasla cazip buluyoruz.

Aselsan Nakit Akışları ve Mali Yapısının Gelişimi

Aselsan’ın işletme faaliyetlerinden nakit akışlarında 2019’dan beri süregelen toparlanma, mali yapının güçlenmesine katkı sağlıyor. Şirketin operasyonel nakit akışlarının pozitife dönmesinin yanı sıra, bu kale-min ciroya olan oranı da yükseliş trendi gösteriyor. Bu durum iş hacmi artışını finanse etmek üzere fazladan dış kaynak ihtiyacı oluşmasının önüne geçiyor. Ayrıca yeni yatırımların, şirketin mali yapısını zedelemeden büyümesine imkan sağlıyor.

Ar-Ge faaliyetlerine olan teşvik sebebiyle en azından 2028 yılına kadar kurumlar vergisinden korunan şir-ketin işletme sermayesinin de, kamu tarafından artırılan savunma bütçesiyle birlikte güçlenmeye de-vam etmesini bekliyoruz.

Riskler

Mali politikanın sıkılaştığı ortamda, kamunun savun-ma bütçesinden kısıntı beklentimiz olmasa da, ivmede bir azalma veya savunma şirketlerine olan ticari borçlarını ödeme sürelerinde uzama gerçekleşe-bilir. Aselsan’ın tahsilat süresinin geçmişteki uzunluk seviyelerine dönmesi ve akabinde büyüyen iş hac-mini karşılamak üzere dış finansman yoluna gitmesi senaryosu, serbest nakit akışları üzerinde negatif sonuçlanabilir. Özellikle yüksek faiz ortamında dış finansman, maliyetli bir çözüm yolu olabilir.

Dünya’da savunma sanayine verilen önemin son dö-nemde artmasıyla birlikte özellikle Asya ülkelerinde teknoloji rekabet sertleşebilir. İhracat tarafında Çin gibi rakiplere karşı pazar payı kaybı yaşanabilir.

Tırmanan jeopolitik gerginlikler, tedarikte kesinti ve enerji maliyetlerinde artışlara neden olabilir.

TL’de reel değerlenme şartlarının devam ettiği or-tamda; gelirleri ağırlıkla yabancı para, giderleri ağırlıkla TL olan Aselsan’ın kar marjları baskılanabilir.

İlgili Haberler