İnfo Yatırım Kalekim (KLKIM) için hedef fiyatını açıkladı

İnfo Yatırım Kalekim (KLKIM) için hedef fiyatını açıkladı

İnfo Yatırım Kalekim (KLKIM) için hedef fiyatını paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

İnfo Yatırım, KLKIM-Kalekim için hedef fiyatını 37.7 TL'de tuttu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Kalekim, 2024 yılının birinci çeyreğinde 1 4 milyar TL ciro, 378 milyon TL FAVÖK, 104 milyon TL net kar açıkladı Ciro, geçen yılın aynı dönemine göre 36 FAVÖK 84 arttı 1 Ç 23 ’te net zarar 31 milyon TL açıklanmıştı.
İnşaat sektöründe 2024 yılı ilk çeyreği, 2023 yılının ilk çeyreğine göre daha güçlü geçti 2023 yılının ilk çeyreğinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle düşük baz etkisi neticesinde deprem bölgesi inşaat faaliyetleri ve altyapı yatırımlar inşaat sektörünü destekledi Sektörde, ihracat pazarındaki durgunluk ise global resesyon endişeleri nedeniyle devam etti.

Cirodaki artışın etkisi ise iç piyasadaki artış ve ihracat tarafındaki artıştan kaynaklandı Şirketin toplam ihracatı 36 artışla 46 6 milyon dolara yükseldi. Muğla’daki kuru harç üretimine yönelik kiralanan fabrikanın da üretime başlaması ve K Lyksor’un satış hacminde de 60 ’ın üzerinde büyüme gerçekleşmesi finansalları destekledi Kalekim’in ana ihracat pazarı olan Irak’ta ise inşaat sektörü güçlü performansını sürdürdü Irak’ta hacimsel büyüme 50 olarak gerçekleşti.
Şirket tarafından beklentilerde kısmi revizyona gidildi Ciroda dolar bazlı 5 10 arazındaki büyüme 10 büyümeye revize edildi FAVÖK marjı beklentisi 20 25 işletme sermayesinin net satışlara oranı 10 15 olarak Nisan ayında açılanan beklentilere paralel kaldı.
Coverage listemizdeki Kalekim’in hedef fiyatında değişikliğe gitmeyerek 37 70 TL hedef fiyat ile coverage listemizde izlemeye devam ediyoruz.


İlgili Haberler