İnfo Yatırım TRGYO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İnfo Yatırım TRGYO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İnfo Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

İnfo Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO için hedef fiyatını 47,65 TL'den 82 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Değerlememizde, Net Aktif Değer (NAD) kullanılmıştır.

Çeşitlendirilmiş Portföy Yapısı ile Yüksek Beklenti. Şirket, AVM, gayrimenkul, yurt, otel projeleri, ofis, arsa ve araziler ile iştiraklerinin projelerinin etkisi birleştiğinde çeşitlendirilmiş portföy yapısına sahiptir. Şirketin enflasyon üzeri güçlü kira gelirlerinin etkisi finansallar üzerine pozitif etki yaratırken, tamamlanacak projelerin de şirkete katalist etkisi yaratmasını bekliyoruz. Torun Tower’ın Nisan 2024’te 11,6 milyar + KDV TL’ye Denizbank’a satışı ile şirketin net nakit pozisyonu ve ilerdeki yatırımları açısından elini güçlendirdiğini düşünüyoruz.

6 Aylık Duran Varlık Değerlemelerinde Artış. 2022 yılında toplam gayrimenkul değeri 44,6 milyar TL olan şirket, 2023 yılında gayrimenkul değerini yaklaşık %85 artırdı. İlk altı ayda da değerleme raporu yayımlayan şirket, 2024/06’da gayrimenkul değerini artırmaya devam etti. (85,8 milyar TL) Sıkı para politikasının etkisi ile gayrimenkul sektöründe durgunluk olmasına rağmen yukarı yönlü ivmelenmeyi pozitif görüyoruz. 2025/06 döneminde şirketin toplam gayrimenkul değerinin 105,7 milyar TL’ye yükselmesini bekliyoruz. 105,7 milyar TL’lik kısmın 79,8 milyar TL’si bina değerlemelerinden, 2,0 milyar TL’si arsa ve arazilerden, 19,8 milyar TL’si projelerden, 4,1 milyar TL’si ise iştiraklerden gelmektedir.

screenshot_5-010.jpg

NAD, İskontoya İşaret Ediyor. NAD hesaplamamıza göre şirketin NAD’ını 117,0 milyar TL olarak buluyoruz. Piyasa değeri / NAD’ı %47’ye tekabül eden şirketin iskontolu olduğunu düşünmekteyiz. 12 aylık projeksiyon kapsamında şirketin tahmini piyasa değerini 55,7 milyar TL olarak hesaplıyoruz.

İlgili Haberler