İngiltere'de enflasyon hedef seviyeye geriledi 

İngiltere'de enflasyon hedef seviyeye geriledi 

İngiltere'de enflasyon yaklaşık üç yıldır ilk kez İngiltere Merkez Bankası'nın hedefine geri döndü;

A+A-

İngiltere'de enflasyon yaklaşık üç yıldır ilk kez İngiltere Merkez Bankası'nın hedefine geri döndü; Merkez Bankasının yakında faiz oranlarını düşürmeye başlamak için diğer emsalleriyle birlikte hareket edeceğinin altını çizen veriler bugün açıklandı. 

Ulusal İstatistik Ofisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tüketici fiyatlarının Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 2 arttığını söyledi.

Ancak İngiltere merkez bankasının yakından takip ettiği hizmet enflasyonu Nisan ayındaki %5,7'den %5,9'a yükseldi. Bu, İngiltere Merkez Bankası'nın Mayıs ayı para politikası raporunda öngördüğü rakamın %0,4 üzerinde.

Analistler, İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günü faiz oranlarını hala %5,25 seviyesinde tutmasının muhtemel olduğunu söyledi.

pepperstonedan-kidemli-arastirma-stratejisti-michael-brown.png
MICHAEL BROWN

Pepperstone'dan kıdemli araştırma stratejisti Michael Brown; 
“Bugünkü rakamlara rağmen, İngiltere Merkez Bankası'nın para politikası komitesinin politikayı askıya almak için üç nedeni var: Beklenenden daha sıcak olan Nisan ayı enflasyon rakamları, enflasyondaki düşüşün hızı konusunda şüphe uyandırıyor; yıllık bazda %6'ya yakın hizmet enflasyonu hâlâ yüksek; ve belki de en bariz olanı, Haziran ayı Merkez Bankası toplantısının seçim gününden iki hafta öncesine denk gelmesi ve politika yapıcıların kampanyanın geçen ay başlamasından bu yana yeni bir yol haritası sunamamasıdır" dedi 

omnis-investments-bas-yatirim-yetkilisi-andrew-summers.png
ANDREW SUMMERS

Omnis Investments baş yatırım yetkilisi Andrew Summers, "Bu, bankanın muhtemelen ağustos ayından itibaren yıl sonuna kadar birkaç kez faiz indirimi yapması için yeterli olmalı" diye ekledi.

İlgili Haberler