Intel danışmanlarla çalışmaya başladı, hisseleri %10 yükseldi

Intel danışmanlarla çalışmaya başladı, hisseleri %10 yükseldi

Teknoloji devi Intel'ın aylardır süren değer kaybı sonrası şirket harekete geçerken, danışmanlarla çalışmaya başlayan çip devinin hisselerinde %10 yükseliş görüldü.

A+A-

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye göre Intel yöneticileri, gerileyen işlerini ele almak üzere seçenekleri formüle etmek için birden fazla danışmanla birlikte çalışıyor.

Aralarında Morgan Stanley ve diğer bankacıların da bulunduğu bu danışmanların Eylül ayında yapılacak bir yönetim kurulu toplantısında Intel yöneticilerine seçenekler sunacaklarını söyleyen kişi, isminin açıklanmasını istemedi. Söz konusu kişi, danışmanların bölünme ve işletme satışı da dahil olmak üzere bir dizi seçeneği değerlendirdiğini söyledi.

Intel hisseleri Cuma günü %10 artışla kapandı.

Bloomberg News ilk olarak şirketin stratejik seçenekler bulmak için danışmanlarıyla birlikte çalıştığını bildirdi. Intel ve Morgan Stanley sözcüleri yorum yapmayı reddetti.

CEO Pat Gelsinger Perşembe günü yaptığı açıklamada şirketin yatırımcıların kuşkularını anladığını ve bu kuşkuları gidermek için çalıştığını belirtti.

Deutsche Bank'ın Teknoloji Konferansı'nda konuşan Gelsinger, “Çeviklik ve aciliyetle verimli bir şekilde çalışmamız gerektiğinin farkındayız” dedi. CNBC daha önce Morgan Stanley de dahil olmak üzere bazı danışmanların şirkete aktivizm savunması konusunda yardımcı olduğunu bildirmişti.

Gelsinger, Intel'in dizüstü bilgisayar merkezi işlemcisinin bir sonraki iterasyonu olan Lunar Lake'i piyasaya sürme yolunda ilerlediğini söyledi. Ancak yatırımcılar ufukta bir geri dönüş görmüyor ve bu yıl hisse senedi neredeyse %60 eridi.

Bir zamanların hakim şirketi, öncelikle günümüzün önde gelen yapay zeka modellerinin kalbi olan grafik işlem birimlerini (GPU'lar) üreten Nvidia tarafından yenilgiye uğratıldı.

Bu ayın başlarında çok kötü bir kazanç raporunun yanı sıra Intel 15.000 işçiyi işten çıkaracağını duyurdu. Giderleri azaltmaya yönelik daha geniş bir odaklanmanın parçası olan işten çıkarmalar, yatırımcıların korkularını yatıştırmaya yetmedi. Gelsinger Perşembe günü yaptığı açıklamada şirketin döküm işiyle ilgilenen yaklaşık bir düzine müşterisi olduğunu söylese de, bu iş Intel için maliyetli olmaya devam ediyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler