iOS 17.5 güncellemesi yayında: iPhone için ne değişecek?

iOS 17.5 güncellemesi yayında: iPhone için ne değişecek?

Apple dün akşam saatlerinde iOS 17.5 güncellemesini sessiz sedasız kullanıcılara sundu. Peki yeni güncelleme iPhone'lar için neler değiştirecek? Hangi yeni özellikleri getirecek?

A+A-

Apple kısa süre önce iOS'un en yeni sürümü olan iOS 17.5'i yayınladı. Avrupa Birliği üyesi ülkeler için iPhone'a bazı büyük değişiklikler gelse de, AB dışındaki ülkerde bazı küçük güncellemeler getiriyor.

Web Sitelerinden Uygulama İndirme (Yalnızca AB)

iOS 17.5, Avrupa Birliği'nde web tabanlı uygulama dağıtımı için destek getirerek geliştiricilerin uygulamalarını doğrudan web sitelerinden indirmelerine olanak tanıyor. iPhone kullanıcıları iOS uygulamalarını App Store'u kullanmadan desteklenen web sitelerinden indirebiliyor.

Alternatif uygulama pazarlarını ekleyen iOS 17.4 değişikliklerinde olduğu gibi, bu işlevsellik iPhone ile sınırlı ve yalnızca AB'de kullanılabilir. Geliştiricilerin bir uygulamayı indirmeye sunabilmeleri için Apple Geliştirici Programı'na kesintisiz iki yıl veya daha uzun süredir üye olmaları ve bir önceki yıl iOS'ta bir milyondan fazla ilk yüklemeye sahip olmaları gerekiyor.

Web sitelerinden iPhone'lara indirilen tüm uygulamaların Apple'ın noter tasdik sürecine tabi tutulması gerekiyor ve Apple'a herhangi bir komisyon ödenmese de Apple 0,50 euro'luk bir Çekirdek Teknoloji Ücreti alıyor. Bu özellik şu anda yalnızca iPhone'da mevcut olsa da Apple aynı işlevi bu yılın ilerleyen dönemlerinde iPad'e de getirecek.

Apple News+

Apple News+ artık hücresel bağlantı veya Wi-Fi bağlantısı olmadan da Bugün akışına ve News+ sekmesine erişim sağlayan bir çevrimdışı moda sahip.

Apple News+, Quartiles adlı yeni bir günlük kelime oyunu içeriyor. Oyun, oyuncuların taşları birleştirerek sözcükler oluşturmasını ve puan kazanmasını gerektiriyor. Quartiles, ücretli Apple News+ aboneliği olan müşterilerle sınırlı.

Apple News+ Puzzles için skor tablosu özelliği Bulmaca, Mini Bulmaca ve Dörtlüler için yeni oyuncu verileri içeriyor. Oyuncular, The New York Times oyun uygulamasının işleyişine benzer şekilde istatistiklerini ve zaman içindeki serilerini görebiliyor.

Üçüncü Taraf Ürün Takip Uyarıları

iOS 17.5, Apple'ın geçen yıldan bu yana üzerinde çalıştığı bir özellik olan üçüncü taraf öğe izleyicileri için destek ekliyor.

Apple ve Google istenmeyen takip uyarıları için platformlar arası bir çözüm geliştirdi ve iOS 17.5, iPhone kullanıcılarına üçüncü taraf bir takip cihazının yakınlarda olduğunu bildirecek. Güncellemedeki notta şu satırlara yer verilmiş:

"Bu öğeyi devre dışı bırakabilir ve konumunu sahibiyle paylaşmasını engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, bu öğenin üreticisi tarafından bir web sitesinde sağlanan talimatları izleyin"

Apple'ın sürüm notlarında, Platformlar Arası Takip Algılamasının, cihazın hangi işletim sistemiyle eşleştirildiğine bakılmaksızın, sahip olmadıkları uyumlu bir Bluetooth takip cihazının kendileriyle birlikte hareket etmesi durumunda kullanıcılara bildirim sağlamak üzere tasarlandığı belirtiliyor.

Google, Android tabanlı Cihazımı Bul ağını Nisan ayında, Platformlar Arası İzleme Tespitinin ilk kez kullanıma sunulmasıyla eş zamanlı olarak başlattı.

Onarım Durumu

iOS 17.5, iPhone'un Bul ve Etkinleştirme Kilidi devre dışı bırakılmadan servise gönderilmesini sağlayan bir onarım durumu seçeneği içeriyor.

Bul'da yeni bir "Bu Aygıtı Kaldır" seçeneği mevcut ve bunu bir iPhone ile kullanmak aygıtı onarım durumu moduna geçiriyor. Geçmişte bir aygıtı onarıma göndermek için Bul özelliğinin kapatılması gerekiyordu, bu da Apple'ın onarım talebinde bulunan kişinin iPhone'un sahibi olduğundan emin olmasının bir yoluydu.

Onarım durumu seçeneği Bul özelliğini açık bırakır ve iPhone onarılırken Bul uygulaması ile izlenebilir olmaya devam eder. Onarım durumuna alınan bir iPhone, Aygıtımı Bul bölümünde "Onarıma Hazır" olarak listelenir ve iPhone onarım durumundayken çalışmaya devam eder.

Podcast Widget'ı

Ana Ekrana veya Kilit ekranına eklenebilen Podcast'ler widget'ı artık çalınmakta olan podcast'in sanatına bağlı olarak değişen bir arka plana sahip.

Mobil Cihaz Yönetimi

MDM çözümleri, otomatik cihaz kaydı sırasında bir beta sürümü uygulayabilir. Otomatik cihaz kaydı, ilk cihaz kurulumunu basitleştirmek için tasarlandı.

Kod Değişiklikleri

iOS 17.5 beta sürümünde, muhtemelen en yeni iPad'lerde kullanılabilecek bir iPad pil sağlığı özelliğine atıfta bulunan bazı kod değişiklikleri bulduk. Pil sağlığı bir iPadOS 17.5 özelliği olarak listelenmediğinden, mevcut bir özellik mi yoksa daha sonraki bir tarihte gelecek bir özellik mi olduğu net değil.

iPad Pil Sağlığı menüsü muhtemelen iPhone'daki Pil Sağlığı menüsüne benzer şekilde kalan maksimum kapasiteyi ve şarj döngüsü sayısını gösterecek.

Ayrıca, grup FaceTime aramaları için, muhtemelen spam'i engellemek amacıyla "Tüm Katılımcıları Engelle" seçeneğine de atıfta bulunuldu, ancak bu da uygulanmadı.

Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Şeker Yatırım üç hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Banka hisseleri canlanıyor, VAKBN hissesi ne kadar kazandıracak

Borsa İstanbul'da banka hisseleri hareketlenmeye başladı. Peki Vakıfbank VAKBN hisseleri ne kadar kazandıracak? Sekiz aracı kurum açıkladı

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli hisselerinin kazandırma potansiyeli ne

Ereğli Demir Çelik hisseleri ne kadar kazandırabilir. Beş aracı kurum EREGL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler