iOS 18 ile birlikte AirPods Pro'lara gelecek 5 bomba özellik

iOS 18 ile birlikte AirPods Pro'lara gelecek 5 bomba özellik

Teknoloji devi Apple, sonbaharda yayınlayacağı iOS 18 güncellemesi ile birlikte AirPods Pro kulaklıklarına 5 yeni özellik kazandıracak.

A+A-

Apple'ın yaklaşan iOS 18 yazılım güncellemesi, desteklenen iPhone'lar için özelliklerle dolu, ancak aynı zamanda makine öğrenimi iyileştirmeleri ve yapay zeka geliştirmelerinden yararlanan bir dizi sofistike yeni özellik ile AirPods Pro deneyiminizi daha iyi hale getirmeyi vaat ediyor.

Aşağıda sıraladığımız beş AirPods Pro özelliğinin bu yılın ilerleyen dönemlerinde iOS 18 ile birlikte kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Baş Hareketleri

Apple, kullanıcıların AirPods Pro'yu eller serbest ve tek kelime etmeden kontrol etmelerine olanak tanıyan yeni kafa hareketleri eklemeye hazırlanıyor. Yeni hareketlerle, bir aramayı yanıtlamak veya reddetmek için başınızı yukarı aşağı sallayabilir veya soldan sağa sallayabilirsiniz. Siri Etkileşimleri ayrıca kullanıcıların konuşmadan çağrıları yanıtlamasına veya reddetmesine, mesajlarla etkileşime geçmesine, bildirimleri yönetmesine ve daha fazlasına olanak tanıyacak.

Ses İzolasyonu

Apple'ın iPhone'ları, yoğun bir ortamda olsanız bile bir arama sırasında sesinizi konuştuğunuz kişi için daha net hale getirebilen bir arama özelliği içeriyor. Apple, iOS 18'de AirPods Pro'ya Ses Yalıtımı özelliğini ekleyerek arka plandaki yüksek sesleri de azaltıyor.

Bir görüşme yaparken, AirPods Pro'daki mikrofonlar genellikle arayan kişinin etrafındaki rüzgar gibi ortamdaki çok çeşitli sesleri alıyor. Ancak Ses Yalıtımı ile makine öğrenimi bu sesleri ayırt edecek, ortam gürültüsünü engelleyecek ve sesinizin net bir şekilde gelmesi için sesinize öncelik verecek.

Oyun için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses

Dinamik kafa izleme özelliğine sahip Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses, AirPods (3. nesil), AirPods Pro ve AirPods Max'te oyun oynamak için kullanılabilecek ve müşterilerin müzik dinlerken veya film ve dizi izlerken sevdikleri etkileyici sesi sunacak.

Apple, AirPods Pro kullanan oyuncuların mobil oyunlar için bugüne kadar sunduğu en iyi kablosuz ses gecikme süresine sahip olacağını söylüyor. AirPods Pro kullanıcıları ayrıca takım arkadaşları ve diğer oyuncularla sohbet ederken 16 bit, 48 kHz ses de dahil olmak üzere gelişmiş ses kalitesinin keyfini çıkaracak. Oyun geliştiricileri de daha sürükleyici bir ses deneyimi için uzamsal sesi oyunlarına dahil edebilecekler.

Granüler Uyarlanabilir Ses Kontrolü

Apple'ın ikinci nesil AirPods Pro'su, çevrenizdeki değişikliklere göre sesi ve aktif gürültü engellemeyi ayarlayan Adaptif Gürültü Kontrolü adlı bir Adaptif Ses özelliğine sahip.

Şu anda Uyarlanabilir Ses ya hep ya hiç şeklinde ayar yapılmasına izin veriyor. Ancak iOS 18'de bu durum değişecek. Apple, ayarı daha fazla veya daha az gürültüye izin verecek şekilde ayarlamanıza olanak tanıyan bir "Uyarlanabilir Sesi Özelleştir" menüsü ekledi.

İşitme Cihazı Modu

Bloomberg'den Mark Gurman'ın Mart ayında yayınladığı bir rapora göre AirPods Pro, bu yılın sonlarında iOS 18'in yayınlanmasıyla birlikte yeni bir "işitme cihazı modu" kazanacak. AirPods Pro halihazırda, doğrudan kullanıcının önündeki kişilerin ses seviyesini ve netliğini artıran bir Conversation Boost özelliği sunuyor, ancak Apple şimdiye kadar kulaklıkları bir işitme cihazı olarak tanıtmadı.

İlgili Haberler