iOS 18 ile birlikte iMessage üzerinden emojili tepki verilebilecek

iOS 18 ile birlikte iMessage üzerinden emojili tepki verilebilecek

Gelecek hafta duyurulacak olan Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 18, nihayet iMessage'lara herhangi bir Emoji ile tepki vermenize izin verecek.

A+A-

iOS 10 ile tanıtılan Tapback simgeleri mesajlara eklenebilen kalp, başparmak yukarı, başparmak aşağı, "HA HA" sembolü, ünlem işareti ve soru işaretinden oluşuyor. WWDC beklentilerini özetleyen bir raporda Bloomberg analisti Mark Gurman, şu anda çok basit tasarımlara sahip olan bu simgelerin iOS 18'de daha renkli görüneceğini söyledi.

Daha da önemlisi, Tapback sisteminin iOS 18'den itibaren herhangi bir emoji ile çalışacağını ve kullanıcılara aralarından seçim yapabilecekleri yüzlerce yeni seçenek sunacağını söyledi. Bu, Mesajlar uygulamasının nihayet WhatsApp, Messenger ve Telegram gibi diğer mesajlaşma uygulamalarının uzun süredir sunduğu bir özellik olan satır içi emoji tepkilerini destekleyeceği anlamına geliyor. Şu anda Mesajlar uygulaması yalnızca emojilerin mesajlara çıkartma olarak eklenmesine izin veriyor.

Yenilenen Tapback sisteminin, daha önce iOS 18 ile geleceği bildirilen yapay zeka tarafından oluşturulan emoji özelliği ile de çalışıp çalışmayacağı belli değil.

Gurman'a göre, iOS 18 ile Mesajlar uygulamasına gelen ve çok talep edilen bir diğer özellik de bir mesajı daha sonra gönderilmek üzere zamanlayabilme özelliği.

Apple, iOS 18'i ve platformlarına yönelik diğer önemli yazılım güncellemelerini, 10 Haziran'da Pasifik Saatiyle sabah 10'dan itibaren Apple Events web sitesi, YouTube, Apple TV uygulaması ve Apple Developer uygulaması üzerinden canlı yayınlanacak olan WWDC açılış konuşmasında tanıtacak. Yeni Mesajlar özellikleri iPad ve Mac'i de kapsayacak.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler