iOS 18: iPhone Ana Ekran simgelerinizi koyulaştırmanın yolu

iOS 18: iPhone Ana Ekran simgelerinizi koyulaştırmanın yolu

Şu anda beta sürümünde olan iOS 18'de, iPhone uygulamaları hem Açık hem de Koyu renk seçeneklerine sahip olduğundan, Koyu modu etkinleştirdiğinizde simgelerinizin rengini eşleştirmeniz mümkün hale geliyor. Peki bunu nasıl yapabiliyoruz?

A+A-

Apple'ın yerleşik uygulamaları iOS 18'de hem Açık hem de Koyu renk seçeneklerine sahip ve üçüncü taraf uygulamalar, iOS 18'de 'herkese açık' olarak yayınlandığında tercih ettiğiniz estetiğe uyması için muhtemelen kendi Açık ve Koyu simge alternatiflerini sunacak.
Koyu simgelerin tümü beyaz veya renkli arka plan yerine siyah arka planla yeniden tasarlandı, bu da Koyu Modayarıyla daha iyi uyum sağlamalarını sağlıyor. Ayrıca, Koyu simgeleri Koyu Mod'un etkinliğinden bağımsız olarak açmak da mümkün; yani isterseniz Koyu simge seçeneğini kullanırken Açık modu aktif hale getirebilirsiniz.

Apple, Koyu Mod simgeleriyle birlikte duvar kağıdınızı daha koyu hale getiren bir geçiş de sundu. Aşağıdaki adımlar, simge renklerinizi Açık veya Koyu moda uyacak şekilde nasıl değiştireceğinizi açıklıyor:

  1. Sallanma moduna girmek için Ana Ekran 'da veya bir uygulama sayfasında bir boşluğu basılı tutun.
  2. Sol üst köşedeki Düzenle öğesine dokunun.
  3. Açılır menüden Özelleştir öğesini seçin.
  4. Özelleştirme panelinde Koyu, Açık veya Otomatik öğesini seçin. (Otomatik, Açık veya Koyu modun etkin olup olmamasına bağlı olarak simgeleri açar veya koyulaştırır).
  5. Kapatmak ve çalkalama modundan çıkmak için özelleştirme panelinin dışında herhangi bir yere dokunun.
     

Özelleştirme panelinde duvar kağıdınızı (güneş simgesi) koyulaştırmak için bir ayar, simgeleri büyütmek veya küçültmek için bir seçenek ve tüm simgelerinizin üzerine bir renk tonu koyacak bir Renk Tonu seçeneği dahil olmak üzere başka yeni ayarlar olduğunu unutmayın.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler