iOS 18 yüklü iPhone'larda uygulamalar Face ID ile kilitlenecek

iOS 18 yüklü iPhone'larda uygulamalar Face ID ile kilitlenecek

Bu akşam tanıtılması beklenen Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 18'in uygulamaları Face ID üzerinden kilitlemesine olanak verecek.

A+A-

Konuyla ilgili birden fazla kaynağa göre iOS 18, kullanıcıların uygulamaları tek tek kilitlemesine olanak tanıyan yeni bir güvenlik özelliği sunacak. Bu özellik kullanıcılara Mail, Mesajlar, Notlar, Telefon, Fotoğraflar, Safari, Ayarlar ve daha fazlası gibi yerleşik iPhone uygulamalarını kilitleme seçeneği sunarak ekstra bir gizlilik ve güvenlik katmanı sağlayacak.

Bir uygulamanın kilidini açmak için Face ID kimlik doğrulaması gerekecek ve muhtemelen bu özellik Touch ID veya iPhone'un parolasıyla da çalışacak.

Bu özelliğin App Store'daki üçüncü taraf uygulamalarla çalışıp çalışmayacağını henüz kesin değil.

Apple, Notlar uygulamasındaki notlar ve Fotoğraflar uygulamasındaki "Son Silinenler" ve "Gizli" albümlerindeki fotoğraflar gibi belirli içeriklerin Face ID, Touch ID veya bir parola ile kilitlenmesine zaten izin veriyor. Bu yeni iOS 18 özelliği, iPhone'un genel kilidi açık olsa bile uygulamaların tamamen kilitlenmesine izin vererek işleri daha da ileri götürecek.

iPhone kullanıcıları uygulamaları Ekran Süresi veya Kısayollar ile kilitlemenin yollarını zaten bulmuşlardı, ancak bu yöntemler iOS 18'de artık gerekli olmayacak.

Apple Pazartesi günü WWDC açılış konuşması sırasında iOS 18'i tanıtacak. İlk iOS 18 beta sürümü muhtemelen açılış konuşmasının hemen ardından Apple Geliştirici Programı üyelerine sunulacak ve güncellemenin Eylül ayında yaygın olarak yayınlanması bekleniyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler