iPhone 15 ve iPhone 15 Plus Apple için tam bir hayal kırıklığı

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus Apple için tam bir hayal kırıklığı

Apple'ın iPhone 15 serisi içinde tüketicilerden en az ilgi gören modelleri iPhone 15 ve iPhone 15 Plus oldu.

A+A-

En son Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları (CIRP) raporuna göre, Apple'ın iPhone 15 Pro modelleri bu yılın ilk çeyreğinde ABD'de en çok satın alınan akıllı telefonları oldu.

iPhone 15 Pro ve Pro Max, 2024 yılının ilk çeyreğinde satılan tüm iPhone'ların %22 ve %23'ünü oluşturarak toplamda %45'lik bir paya sahip oldu. iPhone 15 Plus satılan tüm iPhone'lar arasında %9'luk bir paya sahipken, iPhone 15 ve iPhone 14 her biri %14'lük payla en popüler üçüncü iPhone'lar oldu.

iPhone 15 Pro ve Pro Max'in payı, bir yıl önceki aynı çeyrekte iPhone 14 Pro ve Pro Max'e kıyasla neredeyse hiç değişmedi. Ancak Apple, baz model iPhone 15 satışlarının bir yıl öncesine göre azaldığını gördü. iPhone 15 modellerinin genel karışımı daha düşüktü ve tüm iPhone satışlarının %68'ini oluşturuyordu.

Buna karşılık, 2023'ün 1. çeyreğinde iPhone 14 serisi satılan tüm iPhone'lar arasında %7 daha yüksek bir paya ve toplamda %75'lik bir paya sahipti. Veriler, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'ın bir önceki yılın eşdeğer çeyreğinde iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'tan daha popüler olduğunu gösteriyor.

Değişikliğe dikkat çeken CIRP şu yorumu yapıyor:

"Bunu, düşük fiyatlı mevcut modellerin eski modellere bir miktar pay bıraktığı son birkaç çeyrekteki bir eğilimin devamı olarak görüyoruz. Bir zamanların amiral gemisi, şimdinin temel iPhone 15'i, Pro ve Pro Max modelleri bu rolü üstlendikçe, artık öncü tercih olmaktan çıkıyor."

Geçtiğimiz hafta CIRP, yeni iPhone aktivasyonlarının ABD akıllı telefon pazarında son altı yıldır görülmeyen düşük bir seviyeye gerilediğini belirten bir rapor yayınladı.

CIRP, Apple'ın kurulu akıllı telefon tabanının kaydedilen aktivasyonlardan daha yüksek olduğunu, ancak Apple'ın yeni iPhone aktivasyonlarındaki payının geçtiğimiz yıl %40'tan %33'e düştüğünü ve bunun Apple'ın önceki yıllarda sahip olduğu daha yüksek pazar paylarından uzaklaştığını gösterdiğini söyledi.

KRDMD hisseler için 4 aracı kurum hedef fiyat açıkladı

KRDMD hisseler için 4 aracı kurum hedef fiyat açıkladı

KRDMD hisseleri kaç TL'ye yükselebilir, ne kadar kazandırabilir, 4 aracı kurum tahminlerini açıkladı

Yedi aracı şirket AKBNK hisseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Yedi aracı şirket AKBNK hisseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Yedi aracı kurumun Akbank AKBNK hisse değerlendirmeleri açıklandı.

İş Yatırım'ın 10 Haziran'da hareketli olmasını beklediği 2 his

İş Yatırım'ın 10 Haziran'da hareketli olmasını beklediği 2 hisse

İş Yatırım'ın 10 Haziran'da hareketli olmasını beklediği 2 hisse senedi hangisi, BIST 100 endeksinin teknik destek ve direnç seviyeleri ne

İlgili Haberler