iPhone 16 ile rekabet için Çinliler her yolu deniyor

iPhone 16 ile rekabet için Çinliler her yolu deniyor

Çinli Akıllı Telefon Markaları, iPhone 16'yı Kopyalamak İçin Yarışıyor

A+A-

Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO'nun yakında tanıtacağı Find X8 serisi, Apple'ın iPhone 16 ile gelen yeni Kamera Kontrolü özelliğine benzer basınca duyarlı bir kamera düğmesine sahip olacak. iPhone 16'nın sunduğu bu yenilik, kullanıcıların ekran hareketlerine gerek kalmadan kamerayı kontrol edebilmesine olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, kamerayı başlatabilir, fotoğraf çekebilir, kameralar arasında geçiş yapabilir ve yakınlaştırma yapabilir. OPPO, yeni modelinde bu özelliği kullanarak, Apple ile olan rekabetini güçlendirmeyi hedefliyor.

OPPO’nun ürün müdürü Zhou Yibao, Weibo üzerinden yaptığı açıklamada, Find X8 serisinin, kamera kontrolünü daha kolay hale getiren basınca duyarlı bir düğme barındıracağını doğruladı. Zhou, bu düğmenin çift dokunuşla kamera uygulamasını hızla başlatabileceğini ve yakınlaştırma fonksiyonunu kullanabileceğini belirtti. Apple'ın bu özelliğine çok benzeyen düğme, su altında kullanım için özel olarak tasarlandı.

Yine Çinli, Vivo'nun kısa süre önce piyasaya sürdüğü X200 serisi de iPhone ile benzer özellikler taşıyor. Cihaz, saniyede 120 kare hızında 4K video kaydı ve sinematik ağır çekim videoları destekliyor. Vivo'nun X200 modeli, iPhone'un "Live Photos" özelliğine benzer bir deneyim sunuyor.

Bununla birlikte, Vivo X200'de sunulan bir diğer dikkat çekici özellik, Apple'ın "Dinamik Ada" özelliğine çarpıcı bir benzerlik gösteren "Origin Island" arayüzü. Bu arayüz, tek bir etkileşim alanı içinde gerçek zamanlı bildirimler ve çoklu görev yetenekleri sağlıyor.

İlgili Haberler