iPhone 16 Pro satışları hayal kırıklığı yarattı, beklentilerin altında kaldı

iPhone 16 Pro satışları hayal kırıklığı yarattı, beklentilerin altında kaldı

Apple analisti Ming-Chi Kuo bugün yaptığı açıklamada, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max için talebin, cihazların Cuma günü ABD'de ve düzinelerce başka ülkede ön siparişe sunulmasından bu yana "beklenenden daha düşük" olduğunu söyledi.

A+A-

Apple analisti Ming-Chi Kuo Kuo iPhone 16 satışlarının beklentilerin altında kaldığını söyledi ve paylaştığı verileri bir "tedarik zinciri anketine" ve Apple'ın çevrimiçi mağazasında listelenen sevkiyat tahminlerine dayandığını söyledi.

Kuo, Apple'ın ön siparişleri kabul etmeye başlamasından sonraki ilk hafta sonunda dört iPhone 16 modelinin satışlarının yaklaşık 37 milyon adede ulaştığını ve bu rakamın geçen yıl iPhone 15 serisinin ilk hafta sonu satışlarına kıyasla yaklaşık %13 düşüş gösterdiğini tahmin ediyor.

Analist, bu düşüşte Pro modellerine olan talebin azalmasının önemli bir etken olduğunu, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in ilk hafta sonu satışlarının, geçen yılın eşdeğer dönemindeki iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max satışlarına kıyasla sırasıyla %27 ve %16 düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.

Kuo'ya göre, standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, satışların ilk hafta sonunda iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'tan daha yüksek talep gördü, ancak bu, Pro modellerine olan düşük talebi dengelemek için yeterli olmadı.

Kuo, iPhone 16 Pro modellerinin beklenenden daha düşük talebe sahip olmasının önemli bir nedeninin, Apple Intelligence'ın Cuma günü piyasaya sürüldüğünde cihazlarda mevcut olmayacağını söyledi.

Bunun yerine, ilk Apple Intelligence özellikleri Ekim ayında iOS 18.1 ile kullanıma sunulacak. Ayrıca analist, iPhone'un Çin'de "yoğun bir rekabetle" karşı karşıya olduğunu söyledi.

İlgili Haberler