iPhone 17 modellerinin ön kamerası ortaya çıktı

iPhone 17 modellerinin ön kamerası ortaya çıktı

Teknoloji devi Apple'ın gelecek yıl satışa sunacağı tüm iPhone 17 modellerinin nasıl bir ön kamerayla geleceği ortaya çıktı.

A+A-

Apple analisti Jeff Pu'ya göre, önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen dört iPhone 17 modelinin tümü, yükseltilmiş 24 megapiksel ön kameraya sahip olacak.

Yatırım bankası Haitong için bugün MacRumors tarafından elde edilen bir araştırma notunda Pu, iPhone 17, geçici olarak adlandırılan iPhone 17 Slim, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max'in her birinin altı plastik lens elemanlı 24 megapiksel ön kamera ile donatılacağını gösteren bir grafik paylaştı.

Buna kıyasla, tüm iPhone 15 modelleri beş plastik lens elemanlı 12 megapiksel ön kamera ile donatıldı. Apple analisti Ming-Chi Kuo da Ocak ayında en az bir iPhone 17 modelinin altı parçalı lense sahip 24 megapiksel ön kamera ile donatılacağını iddia etmişti, bu nedenle bu yükseltme şimdi birden fazla kaynak tarafından dile getirilmiş oldu ve daha olası hale geldi.

Kuo, bu değişikliklerin "görüntü kalitesini önemli ölçüde artıracağını" söyledi. 24 megapiksellik daha yüksek bir çözünürlükle, fotoğraflar daha büyük ölçüde kırpıldığında bile kalitesini koruyabilir ve işlem sonrası daha fazla esneklik sağlar.

Altı parçalı bir lens de görüntü kalitesini biraz artıracak, çünkü her bir eleman çeşitli sapmaları ve bozulmaları düzeltmek için tasarlandı, bu da daha net ve daha doğru fotoğraflar elde edilmesini sağlar.

iPhone 17 modellerinin Eylül 2025'te piyasaya sürülmesi bekleniyor, bu nedenle hala bir yıldan fazla bir süre var. İki nesil sonraki iPhone'larla ilgili söylentiler her zaman oldukça erken başlar, çünkü Apple ürünleri piyasaya sürülmeden çok önce geliştirilerek prototipleri ortaya çıkar.

İlgili Haberler