iPhone kullanıcıları artık Torrent uygulamalarını yükleyebilecek

iPhone kullanıcıları artık Torrent uygulamalarını yükleyebilecek

Avrupa Birliği'ndeki iPhone kullanıcıları artık Apple'ın katı App Store politikalarını atlayarak torrent uygulamaları yükleyebiliyor.

A+A-

Alternatif uygulama pazarı AltStore PAL, geçmişte Apple tarafından yasaklanmış bir kategori olan torrent uygulamalarını artık sunuyor. Bu gelişme, Apple'ın bölgede mevcut uygulamalar üzerindeki kontrolünü azaltan AB Dijital Piyasalar Yasası'nın (DMA) yürürlüğe girmesinin ardından gerçekleşti.
Sonuç olarak, iOS kullanıcıları artık App Store'da bulunmayan uygulamaları cihazlarını jailbreak etmeye gerek kalmadan indirip kullanabilecekler. AltStore PAL'deki yeni teklifler arasında bir iOS torrent istemcisi olan iTorrent ve masaüstü sistemlerde qBittorrent'i yönetmek için uzak bir istemci olan qBitControl yer alıyor.

Bu uygulamalar, arkadaşlık odaklı bir sosyal keşif uygulaması olan PeopleDrop ve iOS cihazlarda Windows, Linux ve macOS gibi işletim sistemlerini taklit etmeye yönelik bir uygulama olan UTM SE ile birlikte, lansmanından bu yana AltStore PAL'de yayınlanan ilk üçüncü taraf uygulama grubunu oluşturuyor. Diğer uygulamaların aksine, UTM SE Apple tarafından da onaylandı ve resmi App Store'da mevcut, ancak AltStore ekibinin yardımıyla onay almadan önce Haziran ayında ilk olarak reddedildi.

Apple, "genellikle üçüncü taraf haklarını ihlal etmek amacıyla kullanıldıkları" gerekçesiyle torrent uygulamalarını App Store'dan sürekli olarak yasakladı, ancak DMA, Apple'ın bu tutumunu aştı ve AltStore PAL gibi alternatif uygulama pazarlarının Apple'ın yönergelerini karşılamayan uygulamalar sunmasına izin verdi.
AltStore PAL'deki yeni uygulamalara erişmek isteyen kullanıcıların iOS 17.4 veya sonraki bir sürümü çalıştıran bir iPhone'a ihtiyacı olacak. Hizmet, Apple'ın ücretlerini karşılamak için yıllık 1,50 € abonelik ücreti gerektiriyor. Uygulamalar ve abonelik süreci hakkında daha fazla bilgi AltStore web sitesinde bulunabilir.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler