iPhone'larda fotoğraflardaki kişileri yapay zeka ile yok edebilmek artık mümkün

iPhone'larda fotoğraflardaki kişileri yapay zeka ile yok edebilmek artık mümkün

Teknoloji devi Apple, iOS 18 ile birlikte yapay zekayı telefonlarında daha yoğun bir şekilde kullanacak. Yapay zeka aynı zamanda kullanıcıların çektikleri fotoğraflarda istemedikleri kişileri yok etmesini sağlayacak. Peki ama nasıl?

A+A-

iOS 18'de Fotoğraflar'daki yeni Temizleme aracı, kullanıcıların bir görüntü içindeki nesneleri seçmesine ve Apple'ın cihaz üzerindeki yapay zeka yazılımı aracılığıyla bunları kaldırmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar Fotoğraflar uygulamasında bir görüntü seçebiliyor ve görüntüden kaldırmak istedikleri bir nesneyi ya da kişiyi daire içine alabiliyorlar. Apple'ın aygıt üzerindeki üretken yapay zekası daha sonra istenmeyen veya dikkat dağıtan nesneyi fotoğraftan kaldırarak sanki hiç orada yokmuş gibi gösterecek.

Clean Up aracı, Google'ın Magic Eraser'ı veya Adobe yazılımında yaygın olarak bulunan Generative Fill özelliği gibi mevcut üçüncü taraf ürünlerle bazı benzerlikler taşıyor. Bu uygulamalar, bir görüntüden nesneleri silmek için üretken yapay zeka yazılımını kullanarak aşağı yukarı aynı şekilde çalışıyor.

Clean Up aracı iOS 18'e ek olarak iPad'de iPadOS 18 ve Mac'te macOS Sonoma'da bulunan Retouch aracının yerini aldığı macOS Sequoia aracılığıyla da kullanılabiliyor.

Apple, Fotoğraflar uygulamasında yapay zeka ile ilgili diğer geliştirmelerin yanı sıra Clean Up'ı da duyurdu. Apple Intelligence bu yıl içinde kullanıma sunulduğunda kullanıcılar Siri ile doğal dil aracılığıyla görsel arayabilecekler.

Fotoğraflar uygulaması iOS 18 ile birlikte önemli bir tasarım revizyonu aldı. Yeni Koleksiyonlar özelliği sayesinde kullanıcıların fotoğrafları otomatik olarak İnsanlar ve Evcil Hayvanlar, Son Günler ve Geziler gibi bölümler halinde düzenleniyor.

screenshot_2-034.jpg

Ayrıca görseller ve Apple Intelligence ile ilgili olarak Apple yeni bir Image Playground aracını duyurdu. Bu araç sayesinde kullanıcılar Mesajlar, Freeform ve Keynote gibi uygulamalarda ya da bağımsız Image Playground uygulamasında görseller ve Genmojiler oluşturabilecekler.

Bununla birlikte, Apple Intelligence'ın yalnızca A17 Pro veya M serisi çiplere sahip cihazlarda kullanılabileceğini belirtmek gerekiyor. Bu da Clean Up aracının yalnızca M1 veya daha yeni bir çipe sahip iPad veya MacBook'u ya da iPhone 15 Pro'su olan kullanıcılar tarafından kullanılabileceği anlamına geliyor.

İlgili Haberler