iPhone'ların pili bittiğinde artık siyah ekranda saati gösterecek

iPhone'ların pili bittiğinde artık siyah ekranda saati gösterecek

iOS 18 ile birlikte iPhone 15 serisi modellerden birini kullananlar bataryaları bittiğinde siyah ekranda saati görebilecek.

A+A-

iPhone, aygıtınız bittiğinde bile Bul ve NFC ile kilit açma gibi özelliklerin çalışmasını sağlamak için az miktarda pil ömrünü koruyan bir Güç Rezervi işlevine sahipti ve iOS 18'de Apple, iPhone 15 modelleri için bu özelliği daha da geliştiriyor gibi görünüyor.

Reddit'te gösterildiği gibi, iOS 18 çalıştıran bir iPhone'un pili bittiğinde, telefon cihazın sol üst köşesinde saati göstermeye devam edebilir, bu küçük ama kullanışlı bir yükseltme. Pil simgesi hala görünüyor ve yedek pil kaldığı sürece "iPhone Bulunabilir" yazısını görüyorsunuz.

screenshot_1-082.jpg

Görünüşe göre bu özellik iPhone 15 modelleriyle sınırlı. Bir iPhone 14 Pro Max üzerinde test ettik ve zamanın görünmesini sağlayamadık, ancak bir iPhone 15 Pro Max ile beklendiği gibi çalıştı.

Güç Rezervi, iPhone XR ve iPhone XS'e kadar uzanan iPhone'larda bulunan bir özellikti, bu nedenle eski cihazlarda pil bittiğinde ekranda saatin gösterilmesi açısından sınırlayıcı faktörün ne olduğu net değil.

İlgili Haberler