İş Bankası'nda büyük kavga, Şişecam'da (SISE) şok istifalar!

İş Bankası'nda büyük kavga, Şişecam'da (SISE) şok istifalar!

İş Bankası iştiraklerindeki ne oluyor, kim kimi SPK'ya şikayet etti, efsane isimler neden istifa etti

A+A-

İş Bankası iştiraki iki önemli kuruluşun arasında, Sermaye Piyasası Kurulu'nu da (SPK) işin içine çeken kavga istifalarla sonuçlandı. Şişecam'ın efsane ismi Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Kırman ve Yönetim Kurulu üyesi Sezgin Lüle istifa etti.

İstifalar Şişecam tarafından (SISE) tarafından 21.16'da KAP'a gönderilen açıklama ile duyuruldu. İş Yatırım yönetiminde de istifalar olduğu konuluşuluyor. borsatek.com ulaştığı kaynaklara bunu doğrulatamadı. 

Şişecam, 10 Haziran 2024'te KAP'a gönderidği açıklama ile 31 Mayıs tarihinde Şişecam (SISE) hisselerinde yapılan işlemler hakkında inceleme yapılmasını istediğini kamuoyuna duyurmuştu.

Şişecam'ın manipülasyon şüphesi ile inceleme istediği gün, Şişecam hisselerinde en fazla işlem yapan ve yönü belirleyen aracı kurum grup şirketi İş Yatırım olmuştu.

>>> Şişecam, SPK'ya başvurdu inceleme istedi: Hissede manipülasyon yapıldı!

Şişecam'ın KAP'a gönderdiği istifalar ile ilgili açıklama şöyle:

Şirketimizin 28.06.2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Sezgin Lüle'nin istifası dikkate alınarak, yerine Türk Ticaret Kanunu'nun 363'üncü maddesi gereği yapılacak ilk Genel Kurul'un tasvibine arz edilmek üzere Sayın Adnan Bali'nin seçilmesine ve 01.07.2024 tarihinden itibaren Sayın Prof.Dr. Ahmet Kırman'ın istifası ile boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Sayın Adnan Bali'nin üstlenmesine karar verilmiştir.

İşbu açıklamamız ile açıklamamızın İngilizce çevirisi arasında herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

 

İlgili Haberler