İş Gayrimenkul YO'ya (ISGYO) kredi notu 

İş Gayrimenkul YO'ya (ISGYO) kredi notu 

Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye verdiği kredi notlarını açıkladı. 

A+A-

Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye verdiği kredi notlarını açıkladı. 

İş GYO tarafından yapılan açıklamaya göre Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. 26 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı yıllık kredi notu gözden geçirme çalışması sonucunda Şirketi "Yatırım Yapılabilir" kategori içerisinde değerlendirdi. 

Saha Kurumsal, bu değerlendirme sonucunda İŞ GYO'nun Uzun Vadeli (Ulusal) Notunu (TR) AA, Kısa Vadeli (Ulusal) Notunu (TR) A1+ ve görünümünü ise "Stabil" (DURAĞAN) olarak teyit etti.  

Saha Kurumsal, İş GYO'nun kredi notunu açıkladığı raporunda şu ayrıntılara yer verdi;

"İŞ GYO’nun yurtiçi pazardaki geçmişi ve konumunun yanı sıra, tarafımızca yapılan sektör mukayeseli analizler1
 ve şirketin taşıdığı finansal/operasyonel risklerinin incelenmesinin neticesinde uzun vadeli notu (TR) AA ve kısa vadeli notu (TR) A1+ olarak teyit edilmiştir.

Önceki Not (25 Ağustos 2023):
Uzun Vadeli: (TR) AA
Kısa Vadeli: (TR) A1+"

Saha Kurumsal'ın raporunda, kurumun kullandığı notların ifade ettiği anlamlara yönelik şu detaylara yer verildi; 

"Uzun vadeli kredi derecelendirme notlarımız bir yıl üzeri orta ve uzun vadeye ilişkin mevcut görüşümüzü yansıtmakta, kısa vadeli kredi derecelendirme notumuz ise bir yıla kadar olan süreye ilişkin görüşümüzü ifade etmektedir. 

Uzun vadeli kredi derecelendirme notlarımız en yüksek kaliteyi gösteren AAA’dan başlayıp en düşük (temerrüt) kalite olan D’ye kadar verilmektedir. AA’dan CCC’ye kategoriler içerisinde nispi ayrımı daha ayrıntılı yapabilmek için artı (+) ve eksi (-) işaretleri kullanılır.

Uzun vadeli AAA, AA, A, BBB ve kısa vadeli A1+, A1, A2, A3 kategorisinde derecelendirilen kurumlar ve menkul kıymetler piyasa tarafından “yatırım yapılabilir” olarak değerlendirilmelidir. İlgili mevzuat gereği, VDMK (Varlığa Dayalı Menkul Kıymet)
ihraç derecelendirmelerinde ilk üç kademe notları yatırım yapılabilir seviyeyi işaret etmektedir. "

İlgili Haberler