İş Yatırım açıkladı; Koç Holding (KCHOL) hisseleri ne kadar kazandıracak?

İş Yatırım açıkladı; Koç Holding (KCHOL) hisseleri ne kadar kazandıracak?

Borsa İstanbul'un piyasa değeri en yüksek hissesi Koc Holding (KCHOL) yatırımcılarına ne kadar kazandıracak?

A+A-

Borsa İstanbul'un 24 Mayıs 2024 kapanış fiyatlarına göre piyasa değeri 19,58 milyar dolar ile en yüksek şirketi olan Koç Holding (KCHOL) yatırımcılarına ne kadar kazandırabilir?

İş Yatırım'ın, 2024 ilk çeyrek bilançosunu açıklayan ve son kapanış fiyatını 261.75 TL'den yapan KCHOL hisseleri için "AL" tavsiyesi verdiği raporunda hisse için hedef fiyat ve diğer tahminleri şöyle:

" Koç Holding, 1Ç24 konsolide finansallarında, yüksek parasal pozisyonu nedeniyle enflasyon muhasebesinde önemli parasal kayba yol açan YKBNK’nin zararları nedeniyle yıllık %87 düşüşle 1,35 milyar TL net kar açıkladı. 

>>> BIST 100'ün hangi devi daha çok kazandıracak? KOCHL mi, THYAO mu, TUPRS mi?

Holding’in konsolide net karına en büyük katkıyı 6 milyar TL ile otomotiv segmenti yaparken, finans segmenti net kara 3,6 milyar TL negatif etki yarattı. İştirakler finansallarını önceden açıkladığından ve enflasyon muhasebesinin banka üzerindeki olumsuz etkisi öngörüldüğünden, sonuçlara yönelik önemli bir piyasa tepkisi görmeyi beklemiyoruz.

>>> İş Yatırım iki hisse için AL önerisi verdi, işte iki hissenin kazandırma potansiyeli

Solo net nakit yatay seyrediyor: Holding’in düzeltilmiş solo net nakit pozisyonu 1Ç24 sonu itibariyle TATGD hisselerinden elde edilen gelir ve Kemer’deki hastanelerin satın alınmasından sonra 4Ç23 sonu itibariyle 795mn Dolara kıyasla 777mn Dolar seviyesinde olarak gerçekleşmiştir. Solo net nakit pozisyonu, Holding’in 22.5 milyar TL’lik temettü ödemesini ve iştiraklerden elde edilen 23.6 milyar TL’lik temettü gelirini içermese de net olarak solo net nakit pozisyonu üzerinde önemli bir etkisi bulunmamakta. Holding’in 2024 yılında iştirsaklerden ek temettü ödemeleri almasını ve temettü gelirinin yaklaşık 1 milyar ABD$ olmasını bekliyoruz. Toplam brüt solo nakit pozisyonu 1,5 milyar ABD$ olup, bunun %96’sı döviz cinsinden.

>>> BofA'nın BIST 100 endeksi, 10 bin puanı geçtiken sonra alımlarını artırdığı 8 hisse

Halka açık iştirakler üzerinde yaptığımız revizyonlar ve hedef NAD’a uyguladığımız iskontoyu %25’ten %15’e indirmemizin ardından, KCHOL hisseleri için hedef fiyatımızı 320 TL/hisse’ye yükseltiyor ve AL tavsiyemizi koruyoruz. Holding hisseleri, cari NAD’ına göre %14 iskonto ile işlem görmekte. 1 yıllık, 3 yıllık ve 5 yıllık ortalama iskontolar sırasıyla %27, %29 ve %10 seviyesinde. Hisse ayrıca, 1 yıllık ortalama %16 ve 3 yıllık ortalama %21 iskontoya kıyasla, halka açık iştiraklerine kıyasla %6 iskonto ile işlem görmektedir.

>>> İş Yatırım araştırdı, yabancı payı ve getiri potansiyeli en yüksek 6 hisse

 

İlgili Haberler