İş Yatırım AEFES için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım AEFES için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım Anadolu Efes (AEFES) için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

İş Yatırım, AEFES-Anadolu Efes için hedef fiyatını 212,65 TL'den 385 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

CCOLA hisseleri için hedef fiyatımızı artırdıktan sonra AEFES hisseleri için hedef fiyatımızı hisse başına 385 TL'ye yükseltiyoruz. Anadolu Efes, bira grubu için Rusya ve Türkiye'deki pazar konumu ve hedef değerlememizin %67'sini oluşturan CCOLA'daki payı sayesinde cazip bir yatırım fırsatı sunuyor.

>>> İş Yatırım % 47, %50 ve %66 kazanç beklediği 3 gıda hissesi

Solo bira grubu, 3,4x 24E FD/FAVÖK çarpanıyla işlem görüyor; bu, uluslararası emsal grubun ortalamasıyla karşılaştırıldığında %63'lük bir indirime işaret ediyor. Bira grubunun net borç pozisyonu, güçlü serbest nakit akışı üretiminin ardından önemli ölçüde azaldı ve bira grubunun Net Borç/FAVÖK'ü 2023 sonu itibarıyla 0,3x olarak gerçekleşti.

Nominal tahminlerimiz, şirketin 200 baz puanlık FAVÖK marjı düşüşü (UMS-20 düzenlemeleri öncesi) ve bira grubu için hafif hacim büyümesi yönündeki beklentisiyle uyumlu. Öte yandan, hem Rusya hem de Türkiye hacimleri 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü hacim artışı rakamları kaydetti. Rusya'daki maliyet baskıları, şirketin yönlendirdiği gibi, büyük olasılıkla marjlar üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir.

Ancak son iki yılda bira grubunun marjlarını önemli ölçüde artırdığını ve bunun da çok yüksek bir kar yarattığını belirtmek gerekiyor. Şirketin Rusya'da ekstra pazar payı kazanmak için güçlü bira grubu marjlarından vazgeçmesini beklemiyoruz. Anadolu Efes ve AB InBev, anında nakit çıkışı yerine Rusya ve Ukrayna operasyonlarından nakit akışlarını bölecek. Belirli bir süre için.

Bu, değerleme risklerini en aza indirirken aynı zamanda Anadolu Efes'e bu operasyonların nihai değerini ücretsiz olarak alma şansı verecek. Hisse alımının tamamlanmasına ilişkin tek risk, bu ülkelerdeki küresel bira markalarının kaybedilmesi olabilir ve bu, Anadolu Efes'in geniş ürün portföyüyle telafi edilebilir. Dolayısıyla yabancı markaların yokluğundan dolayı ciddi bir pazar payı kaybı beklemiyoruz.

İlgili Haberler