İş Yatırım AGHOL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım AGHOL için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım, AGHOL-AG Anadolu Grubu Holding için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

İş Yatırım, AGHOL-AG Anadolu Grubu Holding için hedef fiyatını 352,13 TL'den 555 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

MGROS, CCOLA ve AEFES hedef fiyat revizyonlarımıza istinaden AGHOL hisseleri için hedef fiyatımızı hisse başına 555 TL'ye yükseltiyoruz. Anadolu Grubu Holding'in mevcut net varlık değerinde (NAV) içecek şirketlerinin payı %44 seviyesinde bulunuyor. MGROS dahil bu 3 varlığın NAV içindeki payı %79'a çıkıyor ve bu da hedef NAV'ımızın %90'ını oluşturuyor.

Anadolu Grubu Holding'i otomotiv sektöründe az da olsa faaliyet gösteren ve ASUZU ve Çelik Motor aracılığıyla Holding'e güçlü bir temettü geliri sağlayan bir FMCG şirketi olarak düşünebiliriz. Holding son iki yılda temettü ödemelerini artırmaya başladı ve bağlı ortaklıklardan elde edilen yüksek temettü gelirleri ve azalan net borç pozisyonu nedeniyle orta vadede de yüksek temettü ödemelerinin devam etmesini bekliyoruz. Holding'in net borç pozisyonunda muhtemelen 2024 yılı sonunda ciddi bir düşüş görülecekken, iştiraklerin kazanç ivmesine ve temettü dağıtımlarına bağlı olarak grubun 2025 yılında solo net nakitte ayakta kalabilme ihtimali var.

Bağlı ortaklıkların genişleme planları NAV'ın büyümesine yardımcı olurken, Holding'in orta vadede büyük bir yatırım veya tasfiye yapmasını beklemiyoruz. Holding'in net borç pozisyonu 1Ç24 sonu itibarıyla 3,3 milyar TL seviyesinde bulunuyor. Temettü gelirlerinin ardından 2Ç24 sonunda net borç pozisyonunda önemli bir düşüş görebiliriz.

Holding'in NAV'ındaki mevcut iskontosu, sırasıyla %38 ve %32 olan 1 yıllık ve 3 yıllık ortalama iskontolara kıyasla %36 (TOGG dahil %38) seviyesinde bulunuyor. Holding'in genişletilmiş NAV indirimi sayesinde cazip bir yatırım teması sunduğunu düşünüyoruz.

İlgili Haberler