İş Yatırım, Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT) hisselerinin kazanç potansiyelini açıkladı

İş Yatırım, Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT) hisselerinin kazanç potansiyelini açıkladı

İş Yatırım, Anadolu Hayat Emeklilik hisseleri için hedef fiyatını yükseltirken, yatırım tavsiyesini düşürdü. 

A+A-

İş Yatırım, Anadolu Hayat Emeklilik (ANSGR) hisseleri için hedef fiyatını 165 TL'ye yükseltirken, hisseler için yatırım tavsiyesini "AL" seviyesinden "TUT" seviyesine düşürdü. 

ANSGR hisseleri son kapanışını (11 Temmuz 2024) 105.80 TL'den gerçekleştirmişti. İş Yatırım'ın hedef fiyatı son kapanış fiyatı itibarıyla yüzde 55,95 prim potansiyeli barındırıyor

Kurumun yayınladığı raporda şu ayrıntılara yer verildi:

Anadolu Hayat Emeklilik
Anadolu Hayat için hedef fiyatımızı hisse başı TL 165’e çıkarıyoruz. Hedef fiyatımızı arttırıyor olmamızın arkasındaki ana faktör önümüzdeki üç yıl ve sonrası için net kar ve özkaynak karlılık tahminlerimizi önemli biçimde yukarı çekmemiz olarak özetlenebilir. Önümüzdeki üç yıl için net kar tahminlerimizi ortalama olarak %25 arttırıyoruz. Bununla beraber orta ve uzun vade özkaynak karlılık varsayımımızı ise 400 baz puan yukarı çekerek %43 düzeyine getirdik. Şirketin hayat branşı prim üretimi özellikle krediye bağlı hayat sigortaları segmenti geçtiğimiz çok oynak ekonomik koşullarda bile reel olarak çok anlamlı büyümeler kaydetmeyi başardı. Bu da sürdürülebilir karlılık açısında oldukça olumlu bir durum. Hedef fiyatımızı çok önemli derecede yukarı revize etmemize rağmen mevcut fiyat seviyesi yeni hedef fiyatımıza göre sınırlı bir yükseliş potansiyeli sunuyor. Bu nedenle Anadolu Hayat için tavsiyemizi AL’dan TUT’a çekiyoruz.

Etiketler : ,
İlgili Haberler