İş Yatırım BİST'e yönelik yatırım stratejisi raporunu yayınladı, Hangi hisseler öne çıktı 

İş Yatırım BİST'e yönelik yatırım stratejisi raporunu yayınladı, Hangi hisseler öne çıktı 

İş Yatırım'ın BİST'e yönelik güncellenen yatırım stratejisi raporunu yayınladı, İş Yatırım'ın değerlendirmelerinde hangi hisseler öne çıktı?

A+A-

İş Yatırım'ın BİST'e yönelik güncellenen yatırım stratejisi raporunu yayınladı, Hangi hisseler öne çıktı?


İş Yatırım'ın "Türkiye Hisse Senedi Stratejisi Eylül 2024 Araştırma" başlığı ile yayınladığı raporunda, GARAN, SAHOL, AGHOL, KCHOL, MIGRS, ARCLK, SISE, TCELL, MAVI ve ENJSA hisselerine dair şu ayrıntılara yer verildi; 

"Yatırım Özeti

• Model portföyde bankacılık ağırlığımızı holdinglerden gelen dolaylı katkı ile birlikte %16’dan %22’ye yükselttik. 2025 yılında enflasyon muhasebesine geçişi bankalar için pozitif bir gelişme olarak görüyoruz. Yatırımcılar net parasal kayıp nedeniyle karın düşmesinden çok ödenen verginin azalmasına odaklanacaklar.

• GARAN.IS güçlü bilançosu ve yüksek karlılığı ile bankacılık sektöründe öne çıkardığımız isim. Akbank ve Yapı Kredi’de holdingler vasıtasıyla dolaylı pay alıyoruz.

• Cazip değerlemeleri ve kaliteli iştirakleri nedeniyle holdinglere ( SAHOL.IS, AGHOL.IS, KCHOL.IS) model portföyümüzde %34 ağırlık veriyoruz. Sabancı Holding ve Anadolu Grubu Holding net aktif değerine göre %45 ve %40 iskonto ile işlem görüyor. Koç Holding’in iskontosu döngüsel iştiraklerindeki, değer kaybı nedeniyle %24’e geriledi. Koç Holding döngüsel sektörlerde, Sabancı Holding banka ve enerjide, Anadolu Grubu Holding gıda perakendesi ve içecek sektöründe iskontolu pozisyon alınmasını sağlıyor.

• MGROS.IS gıda perakendesinde tercih ettiğimiz isim. Cazip değerlemesi, geniş müşteri tabanı nedeniyle hisseyi tercih ediyoruz. Dezenflasyon programı başarıya ulaşırsa şirketin karlılığının düşeceğini öngörmemize rağmen portföyde tutuyoruz.

• ARCLK.IS ve SISE.IS portföyümüzdeki iki döngüsel isim. İki şirketin ortak özelliği son yıllarda yaptıkları yatırımlarla küresel şirkete dönüşmeleri. Üçüncü çeyrek itibariyle her iki şirket içinde en kötünün geride kaldığına inanıyoruz. Whirlpool satın almasının pozitif etkileri önümüzdeki dönemde Arçelik için katalizör olabilir.

• TCELL.IS model portföyümüzdeki en korumacı hisselerden biri. Cazip değerlemesi ve güçlü 2024 ve 2025 karlılığı ile öne çıkıyor.

• MAVI.IS ekonomideki yavaşlamaya rağmen karlılığını koruyabilen bir hisse. Güçlü bilançosu ve küresel markalardan pazar payı kazanarak ekonomideki yavaşlamayı asgari hasarla atlatıyor.

• ENJSA.IS yüksek enflasyon döneminde aktif bazını %12 reel getiri ile hızla büyüttü. Dezenflasyon döneminde faizlerin gerileyeceği bir ortamda finansman maliyetlerindeki gerilemeden yararlanacak."

İlgili Haberler