İş Yatırım CCOLA için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım CCOLA için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım, CCOLA-Coca Cola İçecek için hedef fiyat ve tavsiyesini paylaştı. İşte o rapor...

A+A-

İş Yatırım, CCOLA-Coca Cola İçecek için hedef fiyatını 790,14 TL'den 1.202,00 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Revize edilen birim fiyat varsayımlarımız ve hacim büyüme beklentilerimize dayanarak CCOLA hisseleri için hedef fiyatımızı hisse başına 1.202 TL'ye yükselterek, AL tavsiyemizi koruyoruz. CCOLA hisseleri, kişi başına tüketimin düşük olduğu ve önemli büyüme fırsatları sunan ülkelerin yanı sıra, nispeten daha olgunlaşmış Türkiyepazarına da erişim imkanı sunuyor.

Şirket, güçlü sermaye harcamaları tahsisi ve yakın zamanda portföyüne eklediği Bangladeş operasyonları ile Özbekistan operasyonlarında art arda hacim artışı kaydederek çok güçlü bir performans sergiledi. CCOLA, 24 günlük FD/FAVÖK çarpanına göre uluslararası emsallerine kıyasla %12 indirimli işlem görüyor. 

Şirketin yatay FAVÖK marjı rehberliğinde herhangi bir aşağı yönlü risk beklemiyoruz. Enflasyon muhasebesinin faaliyet marjları üzerinde hafif bir olumsuz etkisi vardır, ancak parasal kazançlar kârlılığı artırır. Coca Cola İçecek, 2023 yılında Pakistan'daki hacim baskısından olumsuz etkilendi. Makro iyileşmeler ve geçen yılki düşük bazın ardından Pakistan hacimlerinde 2024 yılının ikinci yarısında bir toparlanma görebiliriz. 

Şirketin 2024 yılında dağıtım kanallarının yeniden düzenlenmesi ve soğutucu yerleşimleri için Bangladeş'e sermaye tahsis etmesi bekleniyor. Sonuç olarak 2025 yılında güçlü hacim büyüme rakamları görebiliriz. Uzun vadeli hacim büyümesinin uluslararası operasyonlardan kaynaklanacağını, Türkiye'deki yüksek enflasyonun ise destek vereceğini düşünüyoruz. 

İlgili Haberler