İş Yatırım: Getiri potansiyeli yüksek, endeksten çok kazandıran 5 hisse!

İş Yatırım: Getiri potansiyeli yüksek, endeksten çok kazandıran 5 hisse!

BIST-100’de bu yıl endeksten pozitif ayrışan ve özsermaye karlılığı yüksek şirketler

A+A-

Borsa İstanbul'da 2024 yılında ortalamadan daha fazla (endekse göre pozitif getiri) kazandıran aynı zamanda hem kazandırma potansiyeli hem de özsermaye karlılığı en yüksek beş hisse senedi ve İş Yatırım'ın bu hisseler ile ilgili değerlendirmesi şöyle:

  • Son Öneri Tarihi 11.03.2024
  • Hedef Fiyat 94,66
  • Getiri Pot %49

Enerjisa Enerji Hisse Senedi | ENJSA

Yatırım Teması

Şirketin faaliyet gelirleri yoğun olarak dağıtım iş koluna dayanıyor. Dağıtım iş kolu kazançlarının hesabında ise elektrik dağıtım şebekesine yapılan yatırımlar baz alınıyor . Yapılan yatırım miktarı enflasyon ile düzeltiliyor ve reel getiri ekleniyor. Bu sebeple Enerjisa Enerji, içinde bulunduğumuz enflasyonist ortam ele alındığında; temel olarak güçlü bir görünüm sunuyor.

Katalizör

Şirket Toroslar (Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis ve Hatay ) bölgesinde dağıtım işletme hakkına sahip. Kahramanmaraş’ta 2023’te gerçekleşen ve 10 şehri kapsayan asrın felaketi deprem; bölgede bulunan elektrik dağıtım şebekelerini oldukça olumsuz etkiledi. Bu durumun bölgede yatırım ihtiyacını yükseltmesi, orta vadede yukarı yönlü risk oluşturabilir. Ayrıca, mevcutta oluşan enerji dönüşümü trendi; şirket görünümünü uzun vadede güçlendiren bir başka dinamik. ENJSA müşteri çözümleri iş kolu sayesinde; yenilenebilir enerji, müşterilere sunulan dağıtık üretim ve verimlilik çözümlerine ek olarak E-Şarj (araç şarj istasyonları) operasyonlarından gelir elde ediyor ve bu durum sürdürülebilir bir büyüme potansiyeli sunuyor.

Riskler

İlerleyen uygulama dönemlerinde sermaye harcaması ödeneklerinde olası düşüşler ve reel faiz oranlarındaki artışlar aşağı yönlü risk faktörleri. Şirket borçlarının vadeleri bir yıldan uzun.Bu sebeple olası bir parasal sıkılaşmanın, borçlanma maliyetleri üzerindeki negatif etkisi 2024 yılı itibari ile görülebilir.

>>> HABERİN DEVAMI: Koç Holding Hisse Senedi | KCHOL

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 
İlgili Haberler