İş Yatırım'ın 2 Temmuz'da hareketli olmasını beklediği 3 hisse senedi

İş Yatırım'ın 2 Temmuz'da hareketli olmasını beklediği 3 hisse senedi

İş Yatırım'ın teknik analiz raporunda, BİST 100 hisselerinin teknik görünümü incelendi.

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'a dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi açıklaması damga vurduGüne yükselişle başlayan BİST'te 10743,74 puana kadar yükselen endeks,  Şimşek'in borsa gelirlerine vergi getirileceği yönündeki açıklamasının ardından günü sert düşüşle bitirdi. BIST 100'ün yüzde 2.78'lik günlük kaybı, bu yıl içinde gerçekleşen en yüksek günlük düşüş olarak kayıtlara geçti. 

Gün içinde en yüksek 10743,74 ve en düşük 10245,36 puanı gören endeks gün sonunda 304,60 puan ve yüzde 2,86 oranında kayıpla 10343,31 puandan kapandı. İşlem hacmi 99 milyar 1 milyon 161 bin 8 TL oldu.

Şimşek, canlı yayınla katıldığı bir televizyon programında, borsa kazançlarına vergi getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Bu açıklamanın ardından endeks hızlı bir düşüş trendine girdi. Daha önce de benzer bir açıklama yapan Bakan, daha sonra bu verginin borsa gelirlerinden değil yapılan işlemlerden alınacak cüzi bir vergi olacağını söylemiş ve bunun ardından borsa yeniden yükselişe geçmişti. 

Piyasalar Bakan'dan gelecek yeni açıklamaları tedirgin bir şekilde bekleyecek. Önümüzdeki günlerde gelecek açıklamalar "borsada düşüş devam edecek mi? yoksa endeks yeniden yükselişe dönecek mi?" sorusunun cevabını verecek. 

Dün, Borsa'da 30 sektör endeksinin tamamında gün düşüşle sonlandı. En keskin düşüş yüzde 5,59 değer kaybı ile Sigorta (XSGRT) endeksinde olurken, en az değer kaybı yüzde 0,25 ile Ticaret Sektör (XTCRT) endeksinde yaşandı.

Tüm bu gelişmeler ışığında İş Yatırım'ın 2 Temmuz'da hareketli olmasını beklediği 3 hisse senedi şunlar

HABERİN DEVAMI: AGHOL

Haberin Devamı 1 2 3 4 
İlgili Haberler