İş Yatırım'ın %70 üstü prim beklentisi ile önerdiği 4 hisse senedi

İş Yatırım'ın %70 üstü prim beklentisi ile önerdiği 4 hisse senedi

İş Yatırım'ın hisse senedi önerileri arasında 4 hisse için prim beklentisi yüzde 70'in üstünde. İşte o hisseler

A+A-

İş Yatırım'ın "Hisse Senedi Önerileri" tablosu içinde prim potansiyeli yüzde 70 üstünde olan 4 hisse senedi bulunuyor. Toplam 10 hissenin bulunduğu listede, prim potansiyeli yüzde 70 üstünde olan 4 hisse için İş Yatırım'ın değerlendirmesi şöyle:

NOT: Prim potansiyeli hesabı, son kapanış ile (19 Eylül 2024) hedef fiyat üzerinden hesaplanmıştır..

Turkcell Hisse Senedi | TCELL

  • Son Öneri Tarihi14.06.2024
  • Hedef Fiyat160,67
  • Getiri Pot%71

Yatırım Teması

Güçlü 1Ç24 finansal sonuçlarını ve güncellenmiş makro varsayımlarımızı yansıtarak, TCELL için hedef tahminimizi %65 yukarı yönlü potansiyel sunan 161 TL/hisse'ye yükseltiyoruz. Hisse için AL tavsiyemizi koruyor ve en çok tavsiye edilenler listemizde tutmaya devam ediyoruz. Genel olarak, TCELL'i i) cazip değerleme ile defansif yapısı, ii) güçlü kazanç momentumuna işaret eden ARPU büyümesi iii) nispeten düşük finansal kaldıraç ile sağlıklı bilançosu ve iv) şirketin PayCell, Superonline ve Global Tower işlerinden değer yaratma potansiyeli nedeniyle beğeniyoruz.

 

İleriye Dönük Beklentiler

Güçlü geçen ilk çeyreğin ardından Turkcell, ciro büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etti. Yönetim, daha önce öngördüğü yüksek tek haneli büyüme yerine artık reel olarak düşük çift haneli büyüme beklemektedir. FAVÖK marjı beklentisi ve operasyonel yatırım harcamalarının satışlara oranı hedefi sırasıyla %42 ve %23 olarak korunmuştur. Tekel karşıtı komitenin onayını bekleyen ve son aşamada olan Lifecell anlaşmasının yıl sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir.

 

Riskler

Ekonominin yavaşlaması, agresif rekabet koşulları, beklenenin altında fiyat artışları, yatırım harcamaları ve net kar üzerinde baskıya neden olacak TL’nin değer kaybı, potansiyel riskler olarak öne çıkmaktadır.

>>> SONRAKİ HİSSE: Koç Holding Hisse Senedi | KCHOL

 

İlgili Haberler