İş Yatırım'ın BIST 100’de en az %40 getiri potansiyeli gördüğü 7 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100’de en az %40 getiri potansiyeli gördüğü 7 hisse

BIST 100’de en az %40 getiri potansiyeli olan ve özsermaye karlılığı yüksek şirketler hangileri

A+A-

İş Yatırım'ın Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahi şirketler içinde özsermaye karlılığı yüksek ve hisselerinde en az yüzde 40 prim potansiyeli öngördüğü 7 hisse senedi şunlar:

Ford Otosan Hisse Senedi | FROTO

  • Son Öneri Tarihi21.07.2024
  • Hedef Fiyat1.510,00
  • Getiri Pot%52

Yatirim Teması

Ford Otosan’ı yeni ticari araç modelleri, elektrikli araç yatırımları, Ford Otosan üretimi ticari araç modellerinin Avrupa’daki yüksek pazar payı, yüksek ihracat gelirleri, yeni modellerle artacak üretim kapasitesi ile yüksek kapasite kullanım oranı ve sürdürülebilir temettü politikası nedeniyle beğenmeye devam ediyoruz.

İleriye Dönük Beklentiler

Ford Otosan’ın Courier eski modelinin üretimine 2023 Temmuz ayında son verilmesinden sonra 4Ç23’de yeni Courier’nin içten yanmalı modelinin üretimine Romanya’daki Craiova fabrikasında başlandı. Elektrikli Courier modelinin üretimine ise 4Ç24’de başlanacak. Yine 4Ç23’de yeni Custom modelinin üretimi Yeniköy’de başlamıştı. Ford Otosan’ın elektrikli kamyon modelinin üretimini ise 2024’de devreye alacak. Tüm bu modellere ek Ford – VW işbirliğiyle de birlikte Ford Otosan’ın 2022 sonundaki 722 bin adet üretim kapasitesi 2025’e 900 bin adete ulaşacak.

2024’de yurtiçi otomotiv pazarındaki %20 daralma beklentimize rağmen yeni modellerin hem yurtiçi hem de ihracat satışlarına katkısı nedeniyle şirketin toplam satış hacminin %14 artmasını, konsolide net satış gelirlerinin de dolar bazında %17 büyüme göstereceğini öngörüyoruz. 2024’de ihracatın artan payı, iç pazarda filo satışlarının normalize olma beklentisi ile iç satışlardaki karlılığın gerilemesi ile FAVÖK marjının yıllık bazda gerileyeceğini tahmin ediyoruz.

Değerleme ve Riskler

FROTO için AL tavsiyemizi koruyoruz. Yurtiçi otomotiv pazarında beklentimizden daha fazla daralma ve Avrupa’da durgunluk etkilerinin artması ile ihracattaki düşüş, TL’nin € karşısında artan oynaklığı, girdi fiyatlarında beklentimizin üzerinde artışı ve yurtiçi talebi olumsuz etkileyecek beklentimizin üzerinde faiz artışları tavsiyemiz için ana risk faktörlerini oluşturmaktadır.

>>> SONRAKİ HİSSE: Türk Traktör Hisse Senedi | TTRAK

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 
İlgili Haberler