İş Yatırım'ın yüzde 50'den fazla prim beklediği 6 BIST hissesi

İş Yatırım'ın yüzde 50'den fazla prim beklediği 6 BIST hissesi

İş Yatırım'ın en yüksek getiri beklediği hisseler hangileri. Hangi hisseler için AL tavsiyesi verdi, hedef fiyat ne?

A+A-

İş Yatırım'ın açıkladığı ve değişikliklere göre güncellediği hisse senedi önerileri içinde getiri potansiyeli yüzde 50'nin üstünde olan 6 Borsa İstanbul hissesi bulunuyor. İşte o hisseler, mazandırma potansiyelleri, hedef fiyatları ve İş Yatırım'ın değerlendirmesi.

Not: Hisselerin getiri potansiyelleri 12 Temmuz 2024 kapanış fiyatları baz alınarak hesaplanmıştır

İş GYO Hisse Senedi | ISGYO

  • Hedef Fiyat 27,05
  • Getiri Pot %53

Şirketin %50-50 maliyet ve hasılat paylaşımı esası ile geliştirdiği Litus İstanbul Projesi'nde inşaat çalışmaları devam ederken satılan birimlerin teslimatına 2024’ün 2. Çeyreğinde başlamayı hedefliyor. Böylece satışlardan elde edilen gelirler 2024 yılsonu finansal tablolarına yansıtılabilecek. Öte yandan inşaatları tamamlanan Ege Perla ve Kartal Manzara Adalar Projelerinin satışları devam etmekte olup, bu projelerde sınırlı stok söz konusu. Teslimatlar satış gerçekleştiği anda yapılabilmekte olup, bu projelerden elde edilen gelirler doğrudan gelir tablosuna kaydedilebilmektedir. İnşaatı 2023 yılında tamamlanan İstanbul Finans Merkezi Projesi'ndeki İş GYO’ya ait ofislerin 2024’te kiralanmaya başlaması ve kira gelirlerinin ivme katması bekleniyor. Profilo AVM arsası üzerinde inşa edilmekte olan yeni projede ise Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi kapsamında İş GYO’nun 2025 yılında minimum 65 milyon dolar gelir etmesi bekleniyor.

Katalist

Faizlerde düşüş döngüsünün başlamasıyla konut talebinin canlanması ve kira gelirlerindeki güçlü seyrin devam etmesi temel katalizörler olarak öne çıkıyor.

Değerleme

Şirketin Net Aktif Değerine göre %38 iskontolu işlem görürken, 5 yıllık tarihsel ortalamaya ise %9 prime işaret etmektedir.

Riskler

Siyasi ve idari riskler, faiz artırımları, makroekonomik göstergelerdeki bozulmanın tetikleyebileceği olumsuz talep şoku ve enflasyonda ekonomik faaliyette bozulmaya yol açabilecek denli artışlar, tahminlerimiz ve değerlememiz açısından temel risk faktörleri olarak öne çıkıyor.

 

>>> HABERİN DEVAMI: YATAS (%54,45)

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 
İlgili Haberler