'IŞİD'den petrol alacak kadar ahlaksız değiliz'

'IŞİD'den petrol alacak kadar ahlaksız değiliz'

Erdoğan, Türkiye'nin bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmediğini söyledi

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmediğini, kimsenin Türkiye'ye İslam Devleti (İD) ile petrol ticareti yaptığı iftirası atmaya hakkı olmadığını belirtti.

Erdoğan, Katar Üniversitesi'nde kendisine verilen fahri doktora töreninde yaptığı konuşmada, Rusya'nın Türkiye'nin İD ile petrol ihracatı yaptığına ilişkin iddialarına yanıt verdi.

Türkiye'nin petrol ve gaz aldığı ülkelerin belli olduğunu ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"DAİŞ petrolünü Türkiye'nin satın aldığını söylemek gibi bir iftiranın içine girmek, böyle bir iftirayı Türkiye'ye atmak kimsenin hakkı değildir. Türkiye bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir."

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin İslam Devleti'nin ürettiği petrolün ana tüketicisi olduğuna ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin İslam Devleti ile iş ilişkileri bulunduğuna dair ellerinde delil olduğunu söyledi.

Erdoğan bu iftirayı atanların bunu ispat etmek durumunda olduğunu belirterek, Rusya bu iddialarını ispat ederse kendisinin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda bir dakika bile durmayacağını, aksi takdirde onların da durmaması gerektiğini kaydetti.

Rusya ile yaşanan sorunun ilişkilere ve iki ülke arasındaki işbirliği potansiyeline daha çok zarar vermesini istemediklerini söyleyen Erdoğan, "Sorunun devam etmesi durumunda biz de kendi tedbirimizi almak zorunda kalabiliriz" dedi.

Erdoğan, İD'den petrol alan kişilerden birinin Rus vatandaşı George Hasasi olduğu ve bunun ABD tarafından da açıklandığını iddia ederek, Rusya'nın önce bunu açıklaması gerektiğini bildirdi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.