İSO Meclisi'nde "kılık kıyafet" kavgası
İSO'nun temmuz ayı olağan toplantısında Meclis üyeleri arasında kıyafet gerginliği yaşandı. Basın toplantıdan çıkartıldı
BORSATEK.COM - Türkiye'nin üyelik ve üretim açısından en büyük, tarih açısından en eski sanayi kuruluşu olan İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Temmuz ayı olağan Meclis toplantısında "kılık kıyafet" kavgası yaşandı.
Ekonomik durum ve istihdam politikalarının el alındığı Temmuz ayı toplantısında, oturumu yöneten Meclis Başkanı Ender Yılmaz'ın kürsüden "kılık kıyafetinize dikkat edin" uyarısına bazı Meclis üyelerinin sözlü tepki göstermesi üzerine tansiyon yükseldi. Tartışmaların bitmemesi ve gerilimin daha da yükselmesi üzerine toplantıyı yerinde izleyen basın mensupları salon dışına davet edildi.
Toplantıyı izleyen gazeteci Meliha Okur, sosyal medya hesabı üzerinden olayı şöyle aktardı:
"İstanbul Sanayi Odası, 10 yıl önce de kılık kıyafete takıĺmıştı, 10 yıl sonra da...
10 yıl önce 10 yıl sonra...
İSO'da değişen bir şey yok.
Meclis Başkanı Ender Yılmaz, İSO Temmuz ayı Meclis Toplantısı'nda, "kıĺık kıyafetinize dikkat edin" uyarısı yapınca ortalık karıştı.
10 yıl önce meclis toplantılarına kravatsız gelen Adnan Dalgakıran ilk uyarılan sanayiciydi.
10 yıl sonra kim uyarılacak?
Bilmiyorum.
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ın para politikasını eleştirdiği, sosyal krize dikkat çektiği, TBMM'deki torba yasada yer alan vergi düzenlemesi, Kurumlar Vergisi, devreden KDV, düşük kur, vasıflı işçi bulamama sorunu, kontrollü göçmen işçi çalıştırma talebini dile getirdiği bir günde, nereden çıktı bu tartışma?
Bir kere, tartışma yeni değil. Yedi ay önce başladı. Sorun, İSO Yönetim Kurulu üyelerinin İSO Meclis üyeleriyle haberleştiği ortak WhatsApp grubundan ayrılması...
50 sektör temsilcisinin bulunduğu bu platformda ekonomik sorunlar konuşuluyor, İSO yönetimi eleştiriliyordu.Yönetim Kurulu'nun bu platformdaki eleştirilerden rahatsız olduğu ve bu yüzden çekildiği söyleniyor.
Yönetim Kurulu ile Meclis Üyeleri karşı karşıya. Peki şimdi ne olacak?
Meclis üyelerinin bir kısmı iktidara yakın. İktidara yakın üyeler, yönetimin zamanında çözüm üretemediği görüşünü taşıyor.
Yönetim Kurulu ise her zaman görevini doğru yaptığını düşünüyor.
Görünen şu; İSO'da iki kanat çatışıyor.
Liberallerle, kontrollü korumacılığı savunanlar.. Yani küreselleşmecilerle, yerli ve milli olduğunu söyleyenler.
Konu ilginç.
Bugüne kadar halının altına süpürülen derin çatışma açığa çıktı."