İstikrarlı yen Nikkei endeksini yükseltiyor

İstikrarlı yen Nikkei endeksini yükseltiyor

Japon hisseleri Salı günü tatil dönüşü büyük bir yükseliş ile döndü ve istikrarlı bir yenin temkinli yatırımcıları rahatlatmasıyla geçen haftanın tüm kayıplarını sildi.

A+A-

Nikkei endeksi bir günlük tatil molasının ardan yükselişle geri döndü. Öte yandan bu hafta bir dizi ABD verisi, Fed'in bir sonraki hamlesine ilişkin piyasa görüşlerine ışık tutacak. ABD üretici fiyatları verileri günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak. Ancak Çarşamba günü açıklanacak Temmuz ayı tüketici fiyat endeksi verileri piyasaların kaderini belirleyecek. Perşembe günü açıklanacak perakende satış raporu ise bu haftaki veri setini tamamlayacak.

Yatırımcılar, Fed'in Eylül toplantısında 50 mi yoksa 25 baz puanlık bir indirime mi gideceğini ölçmek için veri setini inceleyecek. CME FedWatch aracının gösterdiğine göre, yatırımcılar şu anda ikisi arasında eşit olarak bölünmüş durumda.

Geçen hafta bir noktada, ABD'nin resesyona gireceği korkularının yol açtığı satışlar sırasında piyasalar, 50 baz puanlık bir indirimi tamamen fiyatlamışlardı. Bu durum, yatırımcıları verilerden önce büyük bahisler yapma konusunda tereddütte bıraktı, ancak Japonya'nın Nikkei endeksi tatil dönüşü yükselişiyle dikkat çekti.

Japon hisselerindeki %2'nin üzerindeki artış, en son 2 Ağustos'ta görülen seviyelere geri döndükleri anlamına geliyor.

Geçen haftaki sert satışların diğer merkez üssü olan yen, geçen hafta Pazartesi günü ulaştığı yedi ayın en yüksek seviyesi olan 141,675'ten uzakta, dolar başına 147,435'te hafifçe geriledi. Yen'in son birkaç işlem günündeki hareketlerinin çoğu yatay seyirdeydi, bu da piyasaya bir miktar sakinliğin geri dönmesine izin verdi.

Yatırımcılar ayrıca günün ilerleyen saatlerinde konuşma yapacak olan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in yorumlarına dikkat ederken, Avrupa saatlerine muhtemelen İngiltere ücret verileri hakim olacak. Bu arada, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın milyarder girişimci Elon Musk ile yaptığı röportajı izlemeye gelenler, birçok kullanıcının canlı yayına erişmesini engelleyen teknik sorunların neden olduğu uzun bir gecikme nedeniyle oturumun başlaması için bir süre beklemek zorunda kaldı.

İlgili Haberler