Japonya'da Nikkei Endeksi Teknoloji sektörü öncülüğünde geriledi 

Japonya'da Nikkei Endeksi Teknoloji sektörü öncülüğünde geriledi 

Japonya'nın Nikkei endeksi Salı günü sabah işlemlerinde aşağı yönlü bir seyir izledi.

A+A-

Japonya'nın Nikkei endeksi Salı günü sabah işlemlerinde aşağı yönlü bir seyir izledi. Yerel teknoloji hisseleri Wall Street'teki düşüşleri takip ederek endeksi aşağı çekerken, yen'deki yükselişin duraklaması ihracatla ilgili hisse senetlerinin alımını destekledi.

Nikkei öğle tatilinde %0,1 düşüşle 38.055,62'ye gerilerken, daha geniş kapsamlı Topix %0,3 artışla 2.669,84'e çıktı.

S&P 500 Pazartesi günü düşük seviyede kapandı, yapay zeka ağırlıklı Nvidia bu haftaki üç aylık bilanço açıklaması öncesinde düşüş yaşadı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq da düşüş yaşadı.

Japon teknoloji hisseleri ABD'li rakiplerini takip etti, çiple ilgili önde gelen şirket hisseleri, Tokyo Electron ve Nvidia'yı müşterileri arasında sayan Advantest Nikkei'yi aşağı çekti. Hisseler sırasıyla %2,5 ve %2,1 düştü.

Sumitomo Mitsui DS Asset Management'ta baş piyasa stratejisti olan Masahiro Ichikawa, yatırımcıların Çarşamba günü çip sektörünün yıldızı Nvidia'nın kazanç raporu öncesinde bekle ve gör yaklaşımı sergilediğini söyledi.

Nvidia, yapay zekaya yönelik piyasa coşkusunun merkezinde yer alıyor ve firmanın mükemmel sonuçlar elde etmesi için baskı var.

"Çıtanın yükseldiği bir durumdayız" diyen Ichikawa, Nvidia'nın kazançları beklendiği gibi gelirse teknoloji hisselerinde kısa süreli satışlar olabileceğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji hisseleri en büyük yüzdelik kayıpları gördü; Lasertec Corp %4,7 düştü, ardından Disco Corp %3,1 ve Hitachi %2,8 düştü.

Ancak, yen'in dolara karşı yükselişi Salı günü durakladı ve yatırımcıları, yen'in üç haftalık 143,45 zirvesine ulaşmasıyla önceki seansta darbe alan ihracatla ilgili hisse senetlerini geri almaya yöneltti.

Sony Group %1,7, Honda Motor %1,4 ve Toyota Motor %1 yükseldi.

Yen'in duraklaması, daha geniş Topix endeksinin pozitif bölgeye yükselmesine yardımcı olurken, Nikkei'deki kayıpları sınırladı.

Tokyo Borsası'nın 33 sanayi sektörü arasında, madencilik %2, petrol ve kömür ise olası arz kesintileri endişeleriyle petrol fiyatlarının gece boyunca artmasının ardından yaklaşık %1 yükseldi.

İlgili Haberler