Jeff Bezos Arnault'u tahtından indirdi, yeniden dünyanın en zengini oldu

Jeff Bezos Arnault'u tahtından indirdi, yeniden dünyanın en zengini oldu

Jeff Bezos, Bernard Arnault'yu tahtından indirerek dünyanın en zengin insanı unvanını geri aldı.

A+A-

Jeff Bezos dünyanın en zengin insanı olarak bir kez daha zirveye yerleşti. Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'ne göre Amazon'un kurucu ortağı Bernard Arnault'yu tahtından indirerek dünyanın en zengin 500 milyarderi arasında ilk sıraya yerleşti.

Bezos'un net serveti 209 milyar dolar ve Amazon hisseleri yaklaşık %25 arttığı için bu yılın başından beri serveti 32 milyar dolar arttı.

Lüks mallar grubu LVMH Moët Hennessy'nin CEO'su ve başkanı olan Arnault, Bezos'un biraz gerisinde 208 milyar dolar net değere sahip. İkili benzer servetlere sahip olabilir, ancak mega servetlerine ulaşma yolları çok farklı.

Bloomberg'in Şubat ayında yapılan bir SEC başvurusuna dayandırdığı haberine göre Bezos, uzay keşif şirketi Blue Origin'in ve Amazon'un yaklaşık %9'unun sahibi.

Elon Musk, 200 milyar dolarlık net servetiyle Bezos ve Arnault'dan sonra dünyanın en zengin kişisi. İlk beşi 179 milyar dolarlık net servetiyle Mark Zuckerberg ve 156 milyar dolarlık net servetiyle Google'ın kurucu ortağı Larry Page tamamlıyor.

Mart ayında Bezos, kısa bir süre için o sırada dünyanın en zengin insanı olan Musk'ı geride bıraktı, ancak Blue Origin'in kurucusu da daha önce birkaç kez sıralamada başı çekmişti.

Bloomberg daha önce Bezos'un geçen ay, iki gün içinde 1,1 milyon değerinde hisse senedi satarak elde ettiği gelirin yarısından fazlası olan 117 milyon doları kurduğu anaokullarını finanse etmek için verdiğini bildirmişti. 2022 yılında servetinin büyük bir kısmını hayır kurumlarına bağışlama sözü vermişti.

Bu yıl listeye en çok girenlerden biri de Nvidia CEO'su Jensen Huang oldu. Nvidia'nın yükselen hisseleri sayesinde Bloomberg'in zenginler listesinde 107 milyar dolarlık servetiyle 14. sıraya yükseldi. Huang 18 aydan kısa bir süre içinde net servetine yaklaşık 93 milyar dolar ekledi.

İlgili Haberler