JPMorgan Bitcoin için yükselişin başlayacağı tarihi verdi

JPMorgan Bitcoin için yükselişin başlayacağı tarihi verdi

ABD enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesiyle yükseliş kaydeden Bitcoin ile ilgili JPMorgan'dan dikkat çeken bir rapor geldi. Banka, Bitcoin için yükseliş trendinin başlayacağı tarihi verdi.

A+A-

JPMorgan, Bitcoin'in Ağustos ayında yükselişe geçeceğini öngören bir araştırma raporu yayınladı. Yoğun düzeltmeye rağmen, bankacılık devi tünelin sonunda ışık görüyor.
JPMorgan'ın raporundaki kilit noktalardan biri, piyasayı rahatsız eden kripto tasfiye dalgasının bu ay azalmasının beklendiği. Banka, yılbaşından bugüne kadar olan kripto net akış tahminini 12 milyar dolardan 8 milyar dolara revize etti. Bu ayarlama, mevcut piyasa koşullarının daha doğru bir resmini çizen son trendlere ve verilere dayanıyor.

JPMorgan, 12 milyar dolarlık önceki tahmininin koşullar göz önüne alındığında aşırı iyimser olduğunu kabul ederek, Bitcoin'in fiyatının üretim maliyetinden ve hatta altın fiyatından çok daha yüksek olduğunu ve 12 milyar doları gerçekçi olmadığını belirtti.
Bununla birlikte, 8 milyar dolar, Bitcoin pazarını anlamaya yönelik daha temelli bir yaklaşımı yansıtıyor. BTC sabah saatlerinde 57.030 $ değerindeydi ve bu da Mart ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.737 $'dan büyük bir düşüş anlamına geliyor. Bitcoin geçtiğimiz ay boyunca eşit sayıda çift tepe ve çift dip formasyonu gördü, bu da boğaların ve ayıların devralmak için eşit şansa sahip olduğu anlamına geliyor. Ancak şimdilik hiçbirinin yok.

MACD çizgisi sinyal çizgisinin altında ve her ikisi de negatif bölgede, bu da bir başka açık düşüş sinyali. Ayrıca RSI nötr seviyenin altında, 36,69'da bulunuyor. Teknik göstergeler devam eden bir düşüş eğilimine işaret ediyor. Fiyat 60.000 $ 'lık acil direnç seviyesinin üzerine çıkamazsa, 53.000 $' lık destek seviyesine doğru daha fazla düşüş görebiliriz.
Güçlü negatif OBV ve MACD bize satış baskısının yüksek kaldığını ve fiyatın daha düşük destek seviyelerini test etmesini muhtemel hale getirdiğini söylüyor. Yükselişin tersine dönmesi için BTC'nin 60.000 $ direnç seviyesinin üzerine çıkması ve bunun üzerinde kalması gerekiyor. MACD'de bir yükseliş geçişi ve RSI'da nötr seviyeye doğru bir artış, bir yükselişi doğrulamak için gerekli olacaktır. Alım hacmi çok artarsa, üst Fibonacci bandının 76.000 $ civarında test edildiğini görebiliriz.


İlgili Haberler