JPMorgan ve Goldman Sachs faiz indirim beklentisini açıkladı

JPMorgan ve Goldman Sachs faiz indirim beklentisini açıkladı

ABD'de açıklanan enflasyon verileri Fed'den gelecek büyük faiz indirimi beklentisini azaltsa da JPMorgan ve Goldman Sachs Fed'den hala 50 baz puan indirim beklentisi içinde.

A+A-

JPMorgan, Fed'in 17-18 Eylül'de gerçekleştirilecek toplantıda 50 baz puanlık faiz indirime gideceği öngörüsüne sadık kalmaya devam ediyor.

"TÜFE raporu bazı FOMC üyelerini 25 baz puanlık bir indirime yöneltebilir" değerlendirmesini yapan JPMorgan, "Biz, gelen verileri 50 baz puanlık bir hamle için hala ikna edici bir durum görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Citi, Fed'in 50 baz puanlık indirim yapacağı beklentisini 25 baz puana çekmişti

Goldman Sachs da büyük indirim bekliyor

Goldman Sachs Group CEO'su David Solomon, istihdam piyasasında ortaya çıkan zayıflık işaretleri nedeniyle Fed'in beklenenden daha büyük bir faiz indirimine gitme şansının hala olduğunu söyledi.

Solomon, CNBC'ye verdiği röportajda, ABD merkez bankasının daha standart olan 25 baz puanlık bir hamle yerine 50 baz puanlık bir indirim potansiyeline atıfta bulunarak, "İşgücü piyasasında daha fazla yumuşamaya dayalı olarak 50 için yapılacak bir durum var" dedi.

Solomon, en iyi tahmininin muhtemelen çeyrek puanlık bir indirime gidecekleri yönünde olduğunu ancak Fed'in yıl sonuna kadar faizi iki ya da üç kez düşürebileceğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler