JPMorgan'dan uyarı: Borsa bu yaz duvara toslayabilir!

JPMorgan'dan uyarı: Borsa bu yaz duvara toslayabilir!

Marko Kolanovic liderliğindeki JPMorgan stratejistleri, Wall Street'te bu dönemde temkinli olunmasını öneriyor.

A+A-

Yaz mevsimi gelirken Wall Street'te hareketlilik artıyor. Pazartesi günü yaşanan teknik aksaklıklar, Berkshire Hathaway hisselerinde gerçekleşmesi pek mümkün olmayan %99'luk bir indirim umutlarını canlandırırken, GameStop meme-trading çılgınlığını yeniden başlatmış gibi görünüyor. Çoğu ekonomist yakın vadede Fed'in faiz indirimine gitmeyeceğini düşünse de, bazıları Temmuz ayında sürpriz bir hamle olabileceğini öngörüyor.

Marko Kolanovic liderliğindeki JPMorgan stratejistleri, yaz aylarının hisse senetleri için zirve noktası olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Kolanovicyayınladığı notta, “Konsensüsün dezenflasyon çağrısı ile aynı zamanda ‘iniş yok’ inancı ve kazançların hızlanması arasındaki tutarsızlık nedeniyle yaz aylarında piyasanın yukarı yönlü sınırlandığını görüyoruz,” diye belirtiyor.

ABD enflasyonunun yapışkan olabileceğini ve büyümenin ılımlı seyrettiğini ifade eden Kolanovic, yatırımcıların yavaşlama ve hatta resesyona işaret eden makro sinyalleri gerçekten kabul etmediğini ekliyor. “Kâr marjları zirve yapıyor, en üst düzey büyüme zayıflıyor, net faiz gideri tekrar yükselmeye hazırlanıyor, değerlemeler zengin ve duyarlılık/pozisyonlama yüksek seviyelere yakın,” diyen Kolanovic, Wall Street'te bu dönemde temkinli olunmasını öneriyor.

Wall Street'in önemli kötümserlerinden olan Kolanovic, rakipleri tahminlerini yükseltirken S&P 500 için 4.200 yıl sonu tahmininde ısrarcı olduğu için eleştiriliyor. Ancak Kolanovic, yüksek değerlemelerin riskli olduğunu ve tarihsel olarak bunun olası olmadığını belirtiyor. Meme ve kripto ticaretinin yeniden canlanmasından, teknoloji hisse senedi değerlemelerinden ve hisse senedi/tahvil performansındaki farklılaşmadan, yatırımcıların hala yüksek olan faiz oranlarına rağmen varlık değerlemelerinden rahatsız olmadığını ifade ediyor.

Kolanovic, müşterilerine tahvil getirileri düşerken büyüme ılımlı seyrettiğinde defansif eğilim öneriyor. Bu, döngüsel ürünlerin riskli görünmesi durumunda defansif ürünler ve emtialardan oluşan bir portföy oluşturmayı içeriyor. Kamu hizmetleri, gayrimenkul ve ucuz temel mallar gibi alanlara yatırım yapılmasını tavsiye ediyor. Ayrıca Brent petrolün Eylül ayına kadar 10 dolar artabileceğini öngörüyor.

 

İlgili Haberler