Kafein Yazılım'ın (KFEIN) projesi TÜBİTAK desteği kazandı 

Kafein Yazılım'ın (KFEIN) projesi TÜBİTAK desteği kazandı 

Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin (KFEIN) dijital sağlık pasaport projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. 

A+A-

Kafein Yazılım Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada yurt içi ve yurt dışı konsorsiyum ortakları ile geliştirmiş olduğu "5G4PHealth: Yapay Zekâ ve 5G Destekli Kişiselleştirilmiş Dijital Sağlık Pasaportu" projesi, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından desteklenmeye uygun bulunduğunu duyurdu. 

KAP'ta yer alan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi; 


"Şirketimizin yurt içi ve yurt dışı konsorsiyum ortakları ile geliştirmiş olduğu "5G4PHealth: Yapay Zekâ ve 5G Destekli Kişiselleştirilmiş Dijital Sağlık Pasaportu" projesi, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından desteklenmeye uygun bulunmuş ve ilgili proje destek yazısı 02.07.2024 tarihinde tarafımıza ulaşmıştır. Proje desteği 01.01.2024- 31.12.2026 dönemini kapsamaktadır.

5G4PHEALTH, farklı uzmanlık alanlarında sağlık hizmetleri sağlayan, elektronik sağlık kayıtları (EHR'ler) tutan, medikal kayıtlar ve akıllı cihazlar kullanılarak hastalardan toplanan verileri birleştirerek büyük veri kütüphaneleri oluşturabilen, hasta izleme ve takip modülü barındıran; içerisinde iletişim teknolojileri (örn. 5G), yapay zekâ (AI) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi çeşitli teknolojileri sağlık sistemine entegre eden akıllı ve yeni nesil bir dijital sağlık pasaportudur."

İlgili Haberler