Kamala Harris'in başkan adayı olması kripto paraları nasıl etkileyecek?

Kamala Harris'in başkan adayı olması kripto paraları nasıl etkileyecek?

Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesi sonrası Kamala Harris'in adaylığı bu seçimlerde kripto paralar için ne anlama geliyor?

A+A-

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Joe Biden'ın aniden yarıştan çekildiğini açıklamasının ardından, Demokrat Parti'nin Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı için muhtemel adayı oldu. Harris'in parti listesinin başına geçmesiyle birlikte, olası bir Harris yönetiminin Biden yönetiminin kriptoya yaklaşımından ne kadar farklı olabileceğine dair sorular da gündeme geldi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, Başkan Joe Biden'ın artık koltuğa talip olmayacağını açıklamasının ardından Demokrat Parti'nin muhtemel başkan adayı olması, havanın kesin bir şekilde değişmesine yol açtı. Demokrat odaklı bir bağış toplama hizmeti olan ActBlue, Biden'ın istifa edeceğini açıklamasından bu yana 160 milyon dolar giriş olduğunu bildirirken, Harris'in kampanyası Pazartesi öğleden sonra 81 milyon dolar aldığını söyledi.

Kripto endüstrisi için asıl soru Harris'in Biden'dan ayrılıp ayrılmadığı ve ne kadar ayrıldığı ve eski Başkan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile nasıl bir tezat oluşturabileceği.

Harris bir günden daha az bir süredir muhtemel aday ve kampanyayı devralalı sadece iki gün oldu, bu yüzden henüz bir şey söylemek gerçekten zor. Açık olan şu ki, Biden'dan sonra bir tür sıfırlama yani yeni sayfa açma olasılığı var.

Başkan adayı Kamala Harris'in kriptoya nasıl yaklaşabileceğini değerlendirmek zor olsa da, şu anda partisinin yeni standart taşıyıcısı olduğu gerçeği, kripto endüstrisinin 2024 seçimlerine doğru yeni bir yaklaşım benimseyebileceğini gösteriyor. 

Harris'in Demokratların kampanyasını hemen ve açıkça kriptoya hitap edecek şekilde değiştirmesi pek olası değil, ancak birçok kişi Harris'in kampanyayı devralmasının kriptolar tarafında yeni bir sayfa açılacağını söylüyor. Bir Kongre çalışanı CoinDesk'e yeni kampanyanın "sıfırlama fırsatı" sunduğunu söyledi ve endüstri gruplarının zaten kampanyaya ve Demokrat Parti'ye kripto hakkında açık mektuplar yazdığına işaret etti.

Onlara göre, yeni kampanya bu konulara daha açık olabilir. Hem personel hem de Warren'ın işaret ettiği bir şey, Harris'in Kaliforniya'dan olması, teknoloji ve ilgili konularda zaten daha rahat olabileceği anlamına geliyor. Warren, "Teknolojinin önemine kesinlikle yabancı değil, bu onun eyaletinde kritik önem taşıyor" dedi ve ekledi:

"Tartışmalara her zaman açık olan bir kişi."

Harris'in başkan yardımcısı seçimi de belirleyici olacak. Warren, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, Arizona Senatörü Mark Kelly ya da Ulaştırma Bakanı Pete Butteggeig de dahil olmak üzere şu anda adı geçen pek çok ismin "çoğunlukla iş dünyası yanlısı" olduğunu söyledi.

İlgili Haberler