Kardemir (KRDMA, KRDMB, KRDMD) Madencilik alanında aldığı ihaleleri duyurdu 

Kardemir (KRDMA, KRDMB, KRDMD) Madencilik alanında aldığı ihaleleri duyurdu 

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Maden ve Petrol işleri Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkan maden sahasındaki kazanımlarını açıkladı. 

A+A-

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği özel açıklamasında 11 maden sahasının ihalesini kazandığını bildirdi. Kardemir sözkonusu ihaleler için ödeyeceği toplam bedel 16 milyon 320 bin TL oldu.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, 2024 yılının ocak ayında yaptığı açıklama çerçevesinde önemli bir attı. Demir yaptığı açıklamada Kardemir’in bir maden sahasına olmadığına dikkat çekerek ‘’Yerli cevher kullanıyoruz ama gerek Türkiye'deki maden sahalarından istifade etmek, gerek mevcut işletmecilerle daha uzun vadeli stratejik işbirlikleri yapmak, bunun yanında maden sahamızın olmasıyla ilgili tedbirler almak gündemde. Belirli kaynakların araştırmasını yaptık. Gerek maden sahası gerek bazı alternatifler olarak önemli haberler verebiliriz.” diye konuşmuştu. Bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’ya yapılan açıklamaya göre şirketin bu konuda önemli bir adım attığı görülüyor. KAP’a yapılan açıklamaya göre Kardemir Maden ve Petrol  İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG)  tarafından ilan edilen 289. Grup ihale listesinde yer alan 11 maden alanının ihalesini kazandı

Şirketin açıklamasında, Maden ve Petrol  İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG)  tarafından ilan edilen 289. Grup ihale listesinde yer alan Balıkesir, Kırıkkale ve Kütahya'daki 3 ayrı maden sahasının işletilmesine dair ihalenin kazanıldığı ifade edildi. 

Kardemir'in KAP'ta yer alan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi;

"Maden ve Petrol  İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG)  tarafından ilan edilen 289. Grup ihale listesinde yer alan ;

-          Balıkesir ilinde bulunan bir maden sahası için yapılan ihaleye  katılım sağlanmış, 2.000.000 TL bedel ile,

-          Kırıkkale ilinde bulunan sekiz adet maden sahası için yapılan ihaleye katılım sağlanmış, 820.000-1.050.000 TL bedel ile ,
 
-          Kütahya ilinde bulunan bir maden sahası için yapılan ihaleye katılım sağlanmış, 8.200.000 TL bedel ile ,

-          Sivas ilinde bulunan bir maden sahası için yapılan ihaleye katılım sağlanmış, 4.250.000 TL bedel ile

ihaleler şirketimiz tarafından kazanılmıştır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

İlgili Haberler