KOTON ilk gün tavanı gördü, hisse bugün ne yapacak?

KOTON ilk gün tavanı gördü, hisse bugün ne yapacak?

Borsadaki son halka arz KOTON hisseleri için bugün kritik, ya tamam ya devam

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan son hisse Koton Mağazacılık KOTON için bugün kritik gün. Koton'dan önceki son 2 halka arzda hisseler ilk gün tavan yaptıktan sonra gerilemeye başlamıştı. Bireysel yatırımcıların son iki yıldaki 100'ü geçen halka arzda alışık olmadığı bu durum, uzmanlara göre halka arzların bundan sonraki görüntüsü olmaya aday.

Peki KOTON hisselerinde durum ne? Borsa İstanbul'da cuma günü işlem görmeye başlayan hisseler yüzde 10 prim ile tavan fiyat olan 33.54 TL'den kapanış yapmıştı. 30.50 TL'den halka arz edilen KOTON, bu yılın şimdiye kadarki en büyük üç halka arzdan birisi durumunda.

Halka arzı, İş Yatırım ve Ak Yatırım düzenledi. KOTON'dan önce gerçekleşen ve yatırımcıları hüsrana uğratan son iki halka arzın da (Rönesans GYO RGYAS ve Lila Kağıt LILAK) konsorsiyum lideri olan Ak Yatırım'ın bu halka arzı da hazırlamış olması soru işaretlerini artırıyor. Önceki iki halka arzda fiyat istikrarı taahhütü olmasına rağmen, bu mekanizmanın ne kadar uygulandığı bir muamma. borsatek.com'un Rönesans Gayrimenkul YO ve Lila Kağıt'a gönderdiği konu ile ilgili soruya Rönesans yanıt vermemiş, Lila Kağıt ise şu bilgiyi göndermişti.

Yatırımcılarını hüsrana uğratan son iki halka arzda olduğu gibi KOTON halka arzında da fiyat istikrarı taahhütü bulunuyor. Halka arz izahnamesindekibilgiye göre fiyat istikrarı brüt halka arz gelirinin yüzde 20'si tutarında ve 15 gün süreyle İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafuından uygulanabilecek. 

KOTON hisselerinin Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladığı ve tavan fiyattan kapanış yaptığı ilk gün olan 10 Mayıs'taki hareketi incelendiğinde, son iki halka arzla büyük benzerlik görülüyor. Son iki yılda 100 civarındaki halka arzda gözlenen, ilk günlerde oldukça düşük işlem hacmi ile tavan-tavan hareketi KOTON'da da yerini önceki iki hissede olduğu gibi, yüksek işlem hacmi ile zar zor tavana bırakmış durumda. 

Fiyat tavandan kapansa da işlem hacminin yüksek olması, piyasada artık açıkça konuşulan, halka arzdan alım yapan kurumsal yatırımcıların artık %10'u görünce satışa geçtiği görüşünü kuvvetlendiriyor. Bu durumda, KOTON hisselerinin son iki halka arzda olduğu gibi bugüne yükselişle başlasa bile, kayıpla kapatması ihtimali çok yüksek.
 

 

İlgili Haberler