KOTON taban, LILAK halka arz fiyatının altında

KOTON taban, LILAK halka arz fiyatının altında

Yeni halka arzlar milyonlarca yatırımcıyı zarara uğrattı

A+A-

Son iki halka arz Koton Mağazacılık KOTON ve Lila Kağıt LILAK halka arz fiyatlarının altına düştü. Yaklaşık 7 milyon yatırımcının 6.7 milyar TL yatırarak katıldığı halka arzlar hüsranla sonuçlandı. 

borsatek.com, seans açılmadan önce yayına aldığı haberde LILAK gibi KOTON hisselerinin de taban olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti.

>>> KOTON ilk gün tavanı gördü, bugün ne olacak

LILAK hisseleri 9 Mayıs perşembe, KOTON hisseleri ise 10 Mayıs cuma günü Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. LILAK ilk gün tavan olduktan sonra cuma günü yaklaşık %4 gerilerken, KOTON ilk işlem günü %10 prim yapmıştı.

Bugün açılışla birlikte KOTON hisseleri %10, LILAK hisseleri %9 değer kaybetti. Her iki hisse de halka arz fiyatının altına geriledi. 

Her iki halka arzın konsorsiyum lideri Ak Yatırım. Ak Yatırım ayrıca son 2 yılın en kötü halka arzı olan Rönesans Gayrimankul YO'nun RGYAS da halka arzını yapmıştı. RGYAS halka arzı LILAK ve KOTON halka arzından önceki halka arz olmuştu.

Anormal fiyatlamalar nedeniyle eleştirilere konu olan Borsa İstanbul'daki halka arzlarla ilgili krizin daha da derinleşmesi bekleniyor

Llia Kağıtçılık, borsatek.com'un, halka arz izahnamesinde olan "fiyat istikrarı taahhütü"nün çalıştırılıp çalıştırılmadığı ile ilgili ilettiği sorusuna şu yanıtı vermişti:

 

İlgili Haberler