Kumara göz yummaları için Türk yetkilere rüşvet verildiği iddia ediliyor.

Kumara göz yummaları için Türk yetkilere rüşvet verildiği iddia ediliyor.

İngiltere merkezli online kumar devi Entain, Türkiye'deki operasyonlarına yönelik rüşvet suçlamalarıyla sarsıldı. Şirketin, Türk yetkililere rüşvet vererek düzenlemeleri atlattığı iddia edildi. Kumarda rüşvet davasında 760 milyon dolar ceza isteniyor.

A+A-

BORSATEK.COM/ÖZEL - İngiltere online kumar skandalı ile sarsılıyor. Üstelik skandalın ana merkezlerinden biri de Türkiye. Çünkü İngiltere merkezli online kumar devi Entain'in Türkiye'deki operasyonlarına yönelik Türk yetkililere rüşvet vererek düzenlemeleri atlattığı iddia ediliyor.

Kumar sektörü haberlerine yer veren Casino'ya göre  Türkiye'de yasak olmasına rağmen İngiltere'nin ünlü kumar devi Entain bu yasakları deldi, üstelik bunu Türk yetkililere rüşvet vererek yaptı.  Türk finans kurumlarından işlemleri gizlemek için yarım yamalak nakit toplama ağları ve ödeme işlemcileri kullanmakla suçlanan şirketin bunun için de yetkilere rüşvet verdiği iddia ediyor.

Entain hissedarları Türkiye'de 760 milyon doların üzerinde rüşvet cezası davası açtı.

Bütün bunlarla birlikte İngiltere'nin online kumar devi Entain'in (OTC:GMVHF) bir grup yatırımcısı, şirketin eski Türkiye operasyonlarına yönelik rüşvet soruşturması nedeniyle şirketin hisse fiyatına verdiği zararın tazmini amacıyla toplu dava açtı

Çarşamba günü Londra Yüksek Mahkemesi'ne 20 kurumsal hissedar tarafından sunulan şikayette 150 milyon dolar tazminat talep ediliyor. Entain'in, Birleşik Krallık vergi dairesi HMRC'nin Türkiye'deki yan kuruluşu Headlong'a yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması hakkında yatırımcıları gerektiği gibi bilgilendirmediğini iddia ediyor.

Entain, davayı çözmek için Birleşik Krallık kurumsal tarihindeki en büyük para cezalarından biri olan 600 milyon £ (760 milyon ABD Doları) ödeyecek . Şirketin hisseleri, hissedarlarını yaklaşan ceza konusunda uyardığı Mayıs 2023'ten bu yana neredeyse yarı yarıya azaldı.

HMRC, Entain'i Headlong çalışanlarının rüşvete karışmasını engellememekle suçladı. İddiaya göre birim o kadar kötü denetleniyordu ki çalışanlarından bazıları parayı hortumlayarak ana şirketi dolandırıyordu.

Şu anda BetMGM'nin yarısına sahip olan Entain, Birleşik Krallık Rüşvet Yasası uyarınca dava edilebilirdi. Ancak savcılar sonuçta buna karşı karar verdi çünkü bu, şirketin dünya çapında lisanslarını kaybetmesine ve potansiyel olarak binlerce işi riske atmasına neden olabilirdi.

 

 

İlgili Haberler