Küresel Fonlar yatırımlarını Hindistan'a kaydırıyor

Küresel Fonlar yatırımlarını Hindistan'a kaydırıyor

Hindistan'da Başbakan Narendra Modi'nin üçüncü dönem için geri dönmesinin ardından yabancılar, Hindistan hisse senedi pozisyonlarını artırıyor.

A+A-

Hindistan'da Başbakan Narendra Modi'nin üçüncü dönem için geri dönmesinin politika oluşturmada süreklilik vaat etmesinin ardından  yabancılar, Hindistan hisse senedi türevlerine ilişkin yükseliş pozisyonlarını artırıyor.

Narendra Modi

 

Bloomberg'in derlediği verilere göre, küresel fonların endeks vadeli işlem sözleşmelerindeki alım yönündeki pozisyonlarının sayısı ile satış yönündeki pozisyonlarının arasındaki fark, alımların lehine yedi yılın en yüksek seviyesi olan 140.835'e yükseldi. Veri, genellikle yabancı yatırımcıların Hindistan hisse senetlerine yönelik duyarlılığının bir göstergesi olarak görülüyor.

Bu aynı zamanda yurt dışı yatırımcıların ülkenin nakit özsermayelerine yeniden yığılmasıyla Haziran ayında şu ana kadar 1,5 milyar dolarlık net alımla destekleniyor. Yatırımcıların Modi'nin yeni koalisyonunun büyüme yanlısı politikaların devamlılığı konusundaki kararlılığını memnuniyetle karşılamasıyla Hindistan'ın ana hisse senedi endeksi Salı günü rekor kırarak bu ayki kazancını yaklaşık %6'ya çıkardı.

Herald van der Linde'nin de aralarında bulunduğu HSBC Holdings Plc stratejistleri bir notta, "Hindistan, yakın zamanda sonuçlanan seçimlerdeki birkaç sürprize rağmen güçlü ve istikrarlı bir kazanç artışı hikayesi sunmaya devam ediyor" diye yazdı. "Büyüme yörüngesinin bozulmadan kalmasını sağlamak için politikaların sermaye harcamalarına odaklanmaya devam edeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler