Küresel likidite artışıyla Bitcoin yeni zirvelerini görebilir

Küresel likidite artışıyla Bitcoin yeni zirvelerini görebilir

Bitcoin'in büyük satışları sona erdi ve şimdi analistler ABD seçimlerini ve küresel likiditeyi Bitcoin için bir sonraki büyük itici güçler olarak görüyor.

A+A-

Analistlere göre Bitcoin, Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinden ve “likidite yanlısı bir ortama” geçişten sonra tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaşacak.
Temmuz ayında Alman hükümeti 2,6 milyar dolar karşılığında 49.858 Bitcoin sattı. Bu arada, iflas eden kripto borsası Mt. Gox'un alacaklılarının yaklaşık %70'ine geri ödeme yapıldı ve veriler birçoğunun Bitcoin'lerini elinde tuttuğunu gösteriyor.

Küresel likiditedeki son artış

BitVaulty CEO'su Francesco Madonna 17 Ağustos tarihli bir X gönderisinde “Küresel Likidite artmaya başladı, bir model oluşuyor” diye yazdı.

CoinMarketCap verilerine göre sabah saatlerinde Bitcoin 60.431 dolardan işlem görüyor.
Yatırım stratejisti Lyn Alden, “küresel likiditenin iki yıldır sabit olduğunu” açıklayarak Bitcoin'in fiyat hareketliliğinin olmamasına “özellikle şaşırmadığını” söyledi.
Alden, “Bitcoin'in dalgalanıyor olması çok mantıklı” dedi.
Alden, 2025 yılında piyasa daha “likidite yanlısı bir ortama” döndüğünde, Bitcoin'in şu anki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.679 $'ı aşabileceğine inanıyor.
Bu arada Sigel, Kasım ayındaki Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinin Bitcoin'in fiyatı için çok önemli bir an olacağını iddia ediyor. Seçim sonucu ne olursa olsun, makroekonomik koşulların önümüzdeki birkaç yıl boyunca aynı kalacağını savunuyor.


İlgili Haberler