Küresel piyasalarda Trump rüzgarı sona mı eriyor?

Küresel piyasalarda Trump rüzgarı sona mı eriyor?

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2024 başkanlık seçimlerinden çekilerek ağırlığını Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in arkasına atmasının ardından küresel piyasalarda “Trump rüzgarı” azalabilir.

A+A-

Biden'ın endişe verici münazara performansı ve eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi, piyasaları Cumhuriyetçi rakibin bir dönem daha görevde kalacağı yönünde fiyatlamaya teşvik etmişti. Trump ticareti, eski başkanın Beyaz Saray'a geri dönmesi halinde fayda sağlaması beklenen hisse senetleri üzerindeki oyunları ifade ediyor.

CNBC daha önce Wall Street'in, Cumhuriyetçi aday daha düşük vergiler ve deregülasyon çağrısında bulunduğu için Trump'ın kazanmasının hisse senetleri için iyi olacağını düşündüğünü bildirmişti. Buna karşılık, tüccarlar yeşil enerji hisselerinin Trump'ın önerdiği ve bazı ekonomistlerin daha yüksek enflasyona yol açabileceğini söylediği tarife artışlarından etkileneceğini öngördü.

Asya piyasaları Pazartesi sabahı, Biden'ın açıklamasının ardından normal ticarete devam eden ilk bölgedeç oğunlukla düşüşteydi.

Avustralya merkezli broker Pepperstone'da kıdemli araştırma stratejisti olan Michael Brown, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Demokratların artan baskısı ve “kötü tartışma performansı” göz önüne alındığında Biden'ın geri çekilme kararının büyük ölçüde beklendiğini söyledi.

Dolar güç kaybedebilir

Michael Brown, Beyaz Saray için yarışın artık çok daha açık olmasıyla birlikte seçime belirsizliğin enjekte edildiği göz önüne alındığında, varlık sınıfları arasında dalgalanma beklediğini söyledi. Stratejist, “Trump ticaretinin” bir kısmının gevşemesiyle ABD dolarının yumuşayacağını tahmin ederken, Demokratların kazanma ihtimalinin marjinal olarak arttığına inandığını da sözlerine ekledi.

Brown ayrıca hisse senetlerinin yakın vadede düşmesini bekliyor, ancak Fed'in hala faizleri düşürmesinin beklendiği ve hem ekonomik hem de kazanç büyümesinin dirençli kaldığı göz önüne alındığında, herhangi bir düşüşün orta vadeli satın alma fırsatları olarak görülmesi gerektiğini belirtti. ABD, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları rakamlarını Perşembe günü ikinci çeyrek için açıklayacak.

Quantum Strategy Başkanı Avid Roche, Pazartesi günü erken saatlerde yayınladığı bir notta Harris'in Demokrat Parti tarafından desteklenmesinin muhtemel olduğunu belirterek “Harris'i bu noktada değiştirmek daha da büyük bir kaos olur ve ortak Biden Harris bileti için mevcut finansmanla ilgili birçok sorunu gündeme getirir” dedi.

Bununla birlikte Roche, Harris'in adaylığının Trump'ın kazanma şansını arttırdığını ancak Cumhuriyetçilerin Kongre'nin her iki kanadını da kazanma ihtimalini düşürdüğünü söyledi.

İlgili Haberler